URUŠIO SE DEO ZGRADE U ZAGREBU: U njemu je bio studio POZNATOG UMETNIKA, zvali ga u PANICI (VIDEO)
Mendulićeva ulica, Foto: Printscreen/Facebook

ogromna šteta

URUŠIO SE DEO ZGRADE U ZAGREBU: U njemu je bio studio POZNATOG UMETNIKA, zvali ga u PANICI (VIDEO)

Pokraj zgrade nalazi se gradilište i radnici su ga odmah zvali u panici jer su mislili da je bio u prostoriji

Objavljeno:

U Medulićevoj ulici 12 u Zagrebu urušio se deo zgrade u kojem je bio studio kojim se koristio vajar Ivan Kujundžić. Radi se o zgradi koju su umetnici dobili na korišćenje.

Prema njegovim procenama, šteta na skulpturama je oko 200.000 kuna (26.600 evra), a kaže kako je prava sreća da nije u tom trenutku bio u toj prostoriji.

Pokraj zgrade nalazi se gradilište i radnici su ga odmah zvali u panici jer su mislili da je bio u prostoriji.

- Tu su intenzivni radovi na gradilištu tri-četiri meseca. Zaista moram priznati, u velikom delu rađeni su po svim pravilima struke, no ovaj tu deo studija bio je poseban, nadograđeni deo, o kojem je trebalo možda malo više voditi računa. Da li je bilo nekakvih propusta na gradilištu, to će utvrditi inspekcija. Jutros sam došao tu u studio, srećom da sam otišao na kafu jer sam u ovoj prostoriji radio i boravio. Sva sreća da sam izašao, nema žrtava na gradilištu i niko nije povređen. Odmah sam se pojavio, zvali su me jer su mislili da sam nestao - rekao je Kujundžić.

On je istakao kako je pukim slučajem bio izvan prostora i nije se dogodilo ono najgore, prenosi Večernji.

- Juče su bile velike diletacije i mislio sam da obavestim radnike. Prostorija je sve vreme delovala napuknuto, to je delom i od potresa. Ipak treba čekati nalaz inspekcije da ona utvrdi da li je bilo nekakvih propusta na gradilištu. Stradalo je nekoliko skulptura, to ćemo lako napraviti. Važno je da niko nije stradao - izjavio je Kujundžić.

Da podsetimo, pre nekoliko nedelja srušio se deo zgrade na Vračaru u Beogradu pored koje se nalazi gradilište. I tamo samo pukom srećom nije bilo povređenih, ali zgrada više nije pogodna za život.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.