NOVI SKANDAL U NAJAVI: Hrvati hoće novi ogromni most na Pelješcu da nazovu po NIKOLI TESLI!
Most, Foto: Profimedia

ANKETA

NOVI SKANDAL U NAJAVI: Hrvati hoće novi ogromni most na Pelješcu da nazovu po NIKOLI TESLI!

Nakon konačnog priključenja Pelješkog mosta, na društvenim mrežama počela je rasprava o tome kako bi se most trebao zvati.

Objavljeno:

Nakon konačnog priključenja Pelješkog mosta, na društvenim mrežama u Hrvatskoj počela je rasprava o tome kako bi se most trebao zvati.

Predlozi su različiti, a mišljenja su podeljenam piše hrvatski portal 24 sata. Neki smatraju da bi se most jednostavno trebao zvati Pelješki most, dok neki predlažu Olivera Dragojevića, Nikolu Teslu, a neki su se odlučili našaliti s imenima i predlozima. Neki predlažu Mao Cedunga jer su most izgradili Kinezi, dok drugi spominju bivšeg premijera Ivu Sanadera jer je tri puta otvarao radove na mostu.

Hrvatska akademija umetnosti predlaže da most dobije ime po Faustu Vrančiću, ali građani na jugu nisu previše oduševljeni time. Mnogi kažu da ni ne znaju ko je on bio, dok drugi žele nekoga iz novije hrvatske istorije.

Velika rasprava se povela u javnosti posle predloga da se Nikola Tesla nađe na hrvatskim kovanicama Evra koje će se u prometu naći od 2023. godine.

Podsetimo, mnogi članovi porodice Tesla pobijeni su u pogromima nad Srbima.

Bonus video:

00:32

Espreso eksperiment: koji sladoled je otporniji na sunce?

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.