VOZAČ "AUTOBUSA SMRTI" IDE U ISTRAŽNI ZATVOR: Zatražen pritvor zbog mogućnosti BEGA!
Autobus, Foto: Printscreen/Youtube

nesreća kod slavonskog broda

VOZAČ "AUTOBUSA SMRTI" IDE U ISTRAŽNI ZATVOR: Zatražen pritvor zbog mogućnosti BEGA!

Vozaču određen jednomesečni pritvor do početka istrage

Objavljeno:

Istražni sudija Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio je danas istražni pritvor u trajanju od mesec dana. Istražni pritvor za 52-godišnjeg vozača zatražilo je Županijsko državno tužilaštvo u tom gradu zbog mogućnosti bega. Tokom ispitivanja vozač se branio ćutanjem, prenose hrvatski mediji.

Iz Državnog tužilaštva su rekli da je vozač u trenutku nesreće bio je umoran i nesposoban za bezbednu vožnju. Vozač je nakon ispitivanja vraćen pritvorskom nadzorniku, a prema podnetoj krivičnoj prijavi, preti mu kazna zatvora od šest meseci do 15 godina.

- Sudija istrage je odredio pritvor, odnosno istražni zatvor u trajanju od mesec dana zbog eventualne mogućnosti napuštanja Republike Hrvatske, odnosno bega. On će sad biti upućen u zatvor. On se danas samo izjašnjavao o istražnom zatvoru, nije davao nikakav iskaz - rekao je zamenik županijskog državnog tužioca.

Policija je uviđajem utvrdila da je do saobraćajne nesreće došlo kada se vozač vozilom prešao na travnatu površinu, umesto da se kreće sredinom obeležene trake, nakon čega je došlo do prevrtanja na bočnu stranu.

U teškoj nesreći koja se dogodila rano u neđelju na auto-putu kada je autobus iz Frankfurta prema Prištini sletio sa kolovoza i prevrnuo se, poginulo je 10 ljudi, od kojih devet putnika i jedan vozač.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.