SLAVONIJA U BORBI SA VODENOM STIHIJOM: Gotovo ceo GRAD poplavljen, dvorišta pod vodom, automobili ostali u BUJICI!
Poplava, Foto: Printscreen

POPLAVLJENI DELOVI SAOBRAĆAJNICA

SLAVONIJA U BORBI SA VODENOM STIHIJOM: Gotovo ceo GRAD poplavljen, dvorišta pod vodom, automobili ostali u BUJICI!

Jaka kiša počela je da pada oko šest popodne, a pljusak je bio toliko jak da odvodi nisu uspeli da prime tako veliku količinu vode

Objavljeno: 10:18h

Jaka kiša koja je sinoć pala u Županiji prouzrokovala je velike probleme građanima toga vukovarsko-srijemskog grada jer je voda prodrla u porodične kuće, ali i poplavila delove gradskih saobraćajnica.

Gotovo ceo grad je poplavljen i mnoga dvorišta su pod vodom, a više automobila ostalo je u bujici. Na terenu su sve raspoložive snage JVP-a Županja i komunalnog poduzeća Komunalac, koje pokušavaju da ispumpaju vodu iz kuća koje su poplavljene.

Načelnik Stožera civilne zaštite grada Županje Mladen Dogan za Hrvatski radio Županja rekao je kako problema ima u svim delovima grada, ali i u susednim Bošnjacima.

Jaka kiša počela je da pada oko šest popodne, a pljusak je bio toliko jak da odvodi nisu uspeli da prime tako veliku količinu vode.

Velike poplave i na našičkom okrugu

Stanje na našičkom okrugu, gde je nevreme praćeno obilnom kišom juče poslepodne prouzrokovalo poplave, trenutno je stabilno i voda je počela da se povlači, izvestili su predstavnici županijskog sektora civilne zaštite i Hrvatskih voda.

Načelnik županijskog stožera i dožupan Mato Lukić nakon obilaska terena izjavio je za medije da je stanje na našičkom okrugu za sada dobro, voda se povlači pa se nadaju da će uskoro sve biti u redu.

Našički gradonačelnik Krešimir Kašuba ocenio je kako je ovaj okrug pogodila elementarna nepogoda.

- Stanje je pod kontrolom, ali je puno šteta na kućama, u kojima je nivo vode jedan metar ili više - rekao je Kašuba.

Dodao je da padavine prestaju, nivo vode se smanjuje i da će za nekoliko sati sve biti pod kontrolom.

- Činimo sve što možemo da se stanje dovede pod kontrolu - rekao je on.

Kašuba je medijima rekao kako su posebno pogođena naselja Donja Motičina i Zoljan, što je sve iznenadilo jer na tom području do sada nije bilo poplava i da se razmatra na koji način je najbolje sanirati štetu kako se ovakva situacija nikad više ne bi ponovila.

Bonus video:

01:08

NEVREME NAPRAVILO HAOS U CENTRU PROKUPLJA: Reke na ulicama, poplavljeni podrumi nekoliko kuća

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.