Ko je nova hrvatska ministarka koja može da im donese 10 milijardi evra?
Foto: facebook / gabrijela.zalac

Vinkovčanka za eu

Ko je nova hrvatska ministarka koja može da im donese 10 milijardi evra?

Gabrijela Žalac je radila na projektima IPA prekogranične saradnje, Dunavskoj strategiji i poslovima u vezi sa fondovima EU
Objavljeno: 16:53h

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u novoj Vlade Hrvatske vodiće Gabrijela Žalac (HDZ) iz Vinkovaca, koja na to mesto dolazi sa položaja direktorke Agencije za razvoj Vukovarsko-sremske županije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ona je prethodno obavljala dužnost načelnice Upravnog odeljenja za međunarodnu saradnju i poslove EU Vukovarsko-sremske županije, što ovu 37-godišnju Vinkovčanku čini pravom osobom na pravom mestu.

Žalac je radila na projektima IPA prekogranične saradnje, Dunavskoj strategiji i poslovima u vezi sa fondovima EU, što je, prema ocenama njenih bivših saradnika, čini stručnom osobom koja je duže od 10 godina uključena u poslove vezana za Evropsku uniju.

Novu ministarku očekuje završetak poslova u vezi sa Strategiju regionalnog razvoja Hrvatske i planiranje projekata za korišćenje 10,3 milijardi evra koje će Hrvatskoj biti na raspolaganju u periodu 2020. - 2027. godina.

(Espreso.co.rs / Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.