KORONA NE JENJAVA U HRVATSKOJ: Situacija nije dobra
Korona, Foto: Printscreen/Tanjug/AP/Bernat Armangue

loše

KORONA NE JENJAVA U HRVATSKOJ: Situacija nije dobra

Na konferenciji je istaknuto da treba zabraniti okupljanja koja nije moguće kontrolisati i za čije posetioce nije moguće utvrditi epidemioški status

Objavljeno: 17:47h

U Hrvatskoj je u odnosu na prošlu sedmicu 18 odsto više novoobolelih od korona virusa, pre svega zbog turističke sezone i okupljanja, saopštio je danas Nacionalni štab civilne zaštite."Mi smo na početku turističke sezone, a lošiji smo nego što smo bili prošle godine. To je upozorenje da treba poštovati epidemiološke mere", rekao je direktor Hrvatskog zavoda za zdravstvo Krunoslav Capak na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Capak je dodao da je u isto vreme prošle godine dnevni prosek obolelih bio 66, a danas 104. On je ponovo pozvao gradjane da se vakcinišu. Ministar zdravlja Vili Beroš rekao je da je prelaz hrvatske obale iz zelene u narandžastu zonu "više nego dovoljno upozorenje da je korona virus opaka bolest i da je virus i dalje medju nama".

Na konferenciji je istaknuto da treba zabraniti okupljanja koja nije moguće kontrolisati i za čije posetioce nije moguće utvrditi epidemioški status.

Vlada je danas donela odluku kojom se omogućava besplatno vakcnisanje za sve hrvatske državljane bez obzira na državljanstvo i na to imaju li zdravstveno osiguranje.

U poslednja 24 časa registrovan je 131 novi slučaj zaraze, a umrla je jedna osoba. Aktivnih slučajeva je 685, medju njima je 112 pacijenata na bolničkom lečenju, od toga na respiratoru 12. U protekla 24 sata oporavilo se 98 osoba, a testirano je njih 3.966. Do danas je najmanje jednom dozom vakcinisana 1.569.371 osoba, ili oko 46,8 odsto odraslih, a s obe doze njih 1.301.495.

Bonus video:

01:32

KOLIKO TREBA DA IZDVOJITE ZA SMEŠTAJ TOKOM EGZITA? Cene idu do NEVEROVATNIH 400 EVRA - U Novom Sadu RASPRODATO i najskuplje!

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.