RAZREŠENA MISTERIJA TIGRA NA TRAJEKTU ZA HVAR: Oglasio se vlasnik Zoo vrta
Tigar, Foto: Printscreen/Facebook

SIMBA

RAZREŠENA MISTERIJA TIGRA NA TRAJEKTU ZA HVAR: Oglasio se vlasnik Zoo vrta

Tigar je snimljen u nedelju u prikolici automobila na trajektu Jadrolinije koji je išao sa Hvara prema Splitu

Objavljeno:

Ivan Gospodnetić, ugostitelj i vlasnik Zoo vrta iznad grada Hvara razrešio je misteriju tigra, koji je snimljen u prikolici na trajektu u nedelju, na relaciji Hvar - Split.

Gospodnetić, koji je juče tvrdio da tigar nije njegov, objavom na Fejsbuku je saopštio da je ova životinja ipak privremeno bilo zbrinuta u njegovom ZOO vrtu, ali da je otpremljena sa ostrva i da će život nastaviti u službenom rizortu za divlje životinje u kojem će imati još kvalitetniju brigu i uslove.

Tigar je snimljen u nedelju u prikolici automobila na trajektu Jadrolinije koji je išao sa Hvara prema Splitu.

Snimak divlje životinje u prikolici izazvao je veliko zanimanje hrvatske javnosti, a Gospodnetić je sada potvrdio da je tigar bio na njegovom imanju.

- Tigar Simba bio je zbrinut kao mali na Hvaru gde smo preuzeli brigu o njemu kako bi ga spasili od loših životnih uslovi i sigurne smrti. Njegovo spašavanje i zbrinjavanje iziskivalo je skupu i veliku administraciju. Uz to, obezbeđivanje adekvatnog smeštaja zahtevalo je poštivanje strogih uslova koje smo zadovoljili i dobili sve potrebne dozvole - naveo je.

Objašnjava da kada su oni zbrinuli tigra, životinja je tada bila mala, ali su znali da će, kako kaže, njen boravak na ostrvu biti privremen.

- Sada je Simbi potrebna dodatna pažnja i uslovi koje bi mu ovde teško mogli da obezbedimo. To je deo procesa zbrinjavanja životinje koja je, u trenutku kad smo je preuzeli, bila u teškom stanju. Danas je Simba prekrasan, zdrav tigar koji, u skladu sa inicijalnim planom, nastavlja život u najboljim mogućim uslovima - napisao je Gospodnetić.

I dalje, međutim, ostaje nejasno kako se Simba našao u kavezu na prikolici na trajektu u vlasništvu Jadrolinije, koji tvrde da nisu imali pojma šta se nalazi u prikolici.

Tvrde da njima nije bio prijavljen prevoz životinje, već samo vozilo sa prikolicom.

Iz Jadrolinije pojašnjavaju da o prevozu divlje životinje na trajektu nisu imali saznanja i da im nije bio prijavljen prevoz životinje već samo vozila sa prikolicom.

Portparolka Jadrolinije Marija Zaputović rekla je juče za Hinu da posada nije nadležna za proveru sadržaja kamiona i prikolica i naglasila da je prema Pravilniku zabranjen prevoz divljih životinja.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.