BAUK: Poštujmo homoseksualce, ne budimo pederi
Andrej Plenković, Foto: Printscreen

pretje smrću

BAUK: Poštujmo homoseksualce, ne budimo pederi

Plenković je rekao da je huškanje nedopustivo

Objavljeno:

Pretnje smrću koje su dobili poslanik opozicionog Mosta Nikola Grmoja i lider te stranke Božo Petrov, zbog zalaganja za usvajanje antipedofilskog zakona, komentarisao je danas premijer Andrej Plenković rekavši da su pretnje usledile nakon njihovog huškanja, a sad, kako je kazao, plaču.

Grmoja mu je na to odmah odgovorio da, iako i dalje dobija pretnje od kojih se, kaže, "ledi krv u venama", nikada nije i neće biti "beskrvni birokrata bez ukusa, boje, mirisa i bez vrednosti".

Plenković je rekao da je huškanje nedopustivo.

"I sada ova dvojica plaču, plaču Petrov i Grmoja... Meni takve pretnje stižu na dnevnoj, nedejnoj bazi, pa ne govorim nikome, nego se navikneš da se nosiš sa tim. Oni sada plaču. To nije dobro. Najgori su akteri na sceni koji su isključivi. Moja je želja da gradimo društvo koje je uključivo", rekao je Plenković za Hrvatsku radio televiziju.

Premijer je rekao da su građani Hrvatske u smislu vrednosti "jedan zapadnoevropski narod kojeg očito treba malo ohrabriti da se vakciniše i neke aktere u društvu da budu malo tolerantniji".

"Ali nadoćiće to, ja sam tu optimista. Većina ljudi je ovde razumna i želi dobro", rekao je Plenković.

Grmoja mu je na to odgovorio da nema zaštitu i da nije ogradio Markov, kao što je uradio Plenković, bojeći se za svoju bezbednost nakon prošlogodišnje pucnjave ispred Banskih dvora.

Rekao je da se ne boji za svoju bezbednost i da slobodno šeta Zagrebom i Hrvatskom.

"Ljude ne hapse kad meni nešto kažu kao što hapse one koji te samo nazovu Ćaćom i uporede sa Sanaderom, kao što su uhapsili čoveka na Korčuli", napisaoje, između ostalog, Grmoja na svom fejsbuk nalogu.

Poslanik opozicionog SDP-a Arsen Bauk osudio je danas pretnje smrću upućene Mostovcima Nikoli Grmoji i Boži Petrovu, ali im i poručio da "poštuju homoseksualce" jer su to, kako je naveo, naši sugrađani, jednako vredni i ravnopravni.

"Prvo, osuđujem pretnje Grmoji u ime SDP-a, solidarišem se sa njima i svako ko takne njega, kao da je takao svakog od nas. Drugo, poštujte homoseksualce, to su naši sugrađani, a ne budimo pederi", naveo je Bauk u slobodnoj saborskoj raspravi, preneli su hrvatski mediji.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.