BEZ VOZAČKE I KACIGE: Ubio devojku na pešačkom
Policija, Foto: Print Screen Youtube

JEZIVO

BEZ VOZAČKE I KACIGE: Ubio devojku na pešačkom

Zagrebačka policija otkrila je stravične detalje ozbiljne saobraćajne nesreće u Jarunskoj ulici

Objavljeno: 13:49h

U saopštenju u subotu, zagrebačka policija izvestila je o tragičnoj nesreći koja se dogodila u blizini konaka Stjepana Radića u noći sa petka na subotu, u kojoj je u sudaru motociklista sa teškim povredama smrtno stradao pešak.

- Danas, 26. juna, oko 0.40 sati, pre sticanja prava na upravljanje vozilom određene kategorije, 21-godišnjak je upravljao motociklom Honda imotskih registarskih oznaka, krećući se južnom trakom Jarunske ulice u ulici severoistočnog smera za vreme vožnje nije nosio zaštitnu kacigu na glavi i vozio je je dvadesetogodišnjeg putnika koji takođe nije nosio zaštitnu kacigu dok se vozio, započela je svoju izjavu zagrebačka policija.

- Stigavši do kućnog broja 5, prešao je uzdužnu neisprekidanu liniju na sredini puta prema severnoj traci i pretekao automobile koji su se kretali južnom trakom Jarunske ulice i približavali se obeleženom pešačkom prelazu.

Dolaskom na obeleženi pešački prelaz gde saobraćaj ne kontrolišu semafori ili znaci ovlašćenog lica, u preticanju je naleteo na dvadesetogodišnjeg pešaka koji je prelazio Jarunske ulice preko obeleženog pešačkog prelaza i kretao se prema severu, prema izjava policije.

- Posle sudara, u nekontrolisanom kretanju, vozač je prešao južnu traku i izleteo sa puta, naleteo na ivičnjak i na stub javne rasvete.

Devojka pešak je preminula od posledica saobraćajne nezgode i njeno telo je prevezeno na Institut za sudsku medicinu i kriminologiju, potvrdila je policija.

- Vozač je teško povređen u saobraćajnoj nesreći, a lekarska pomoć pružena mu je u bolnici Sestre milosrdnice, gde je zadržan na lečenju.

Uviđaj saobraćajne nesreće izvršio je zamenik opštinskog državnog advoakata u Zagrebu uz asistenciju istražnog tima, saopštila je zagrebačka policija.

- Protiv vozača podneta je krivična prijava Opštinskom državnom tužilaštvu u Zagrebu zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje saobraćajne nesreće iz člana 227. stav 1., 2. i 6. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Saobraćaj je obustavljen zbog uviđaja na deonici Jarunske ulice od raskrsnice sa Selskom cestom i Haberleovom od 0,50 do 4,55, zaključila je policija u saopštenju.

Bonus video:

01:13

ČULA SE JAKA EKSPLOZIJA, ODMAH SMO SKOČILI DA POMOGNEMO MIRJANI! Vlasnik menjačnice za Espreso

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.