UMESTO MEDENOG MESECA, SMEŠI IM SE ZATVOR: Organizovali svadbu, zarazili više od 20 ljudi, POLICIJA traga za njima
Ilustracija, Foto: Profimedia

nisu poštovali mere

UMESTO MEDENOG MESECA, SMEŠI IM SE ZATVOR: Organizovali svadbu, zarazili više od 20 ljudi, POLICIJA traga za njima

Naime, zbog propusta provere ispunjavanja propisanih uslova za učešće gostiju na svadbenoj svečanosti došlo je do širenja zaraze među gostima

Objavljeno:

Policija iz Metkovića dovršila je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su hrvatska državljanka od 28 godina i nemački državljanin od 32 godine počinili kazneno delo širenje i prenošenje zaraznih bolesti.

Naime, utvrđeno je da prilikom organizovanja svoje svadbene svečanosti, koja je upriličena sredinom juna u jednom ugostiteljskom objektu u Metkoviću, nisu poštovali mere za sprečavanje i suzbijanje covida-19, koje su propisane odlukom o nužnim epidemiološkim merama vezanim za okupljanja koju je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske doneo 11. juna 2021. g.

Na svadbi se zarazila 21 osoba

Naime, zbog propusta provere ispunjavanja propisanih uslova za učešće gostiju na svadbenoj svečanosti došlo je do širenja zaraze među gostima, što je za posledicu imalo 21 zaraženu osobu, saopštila je policija.

S obzirom na to da su počinioci ovog kaznenog dela trenutno izvan Republike Hrvatske, za njima je raspisana potraga, zaključuje se u saopštenju.

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.