PLENKOVIĆ PISAO KURTIJU: Našla krpa zakrpu...
Andrej Plenković, Foto: Printscreen

POHVALE

PLENKOVIĆ PISAO KURTIJU: Našla krpa zakrpu...

Plenković je rekao i da je Hrvatska kao članica NATO-a i deo misije Kfora na Kosovu takođe posvećena očuvanju kulturnog nasleđa

Objavljeno: 23:35h

Hrvatski premijer Andrej Plenković naveo je u pismu premijeru privremenih prištinskih institucija da "visoko ceni napore" Prištine da se, kako je naveo, "zaštite važni spomenici na Kosovu koji su deo ovog bogatog kulturnog nasleđa".

Kurti je primio odgovor Plenkovića na pismo koje je 20. maja uputio liderima 56 zemalja, uključujući i Srbiju, u kojem je izneo opredeljenje vlade u Prištini da institucionalno zaštiti kulturno nasleđe, posebno nasleđe manjinskih zajednica, kao što su pravoslavne crkve i manastiri.

Zahvalivši se na pismu, Plenković je, kako se navodi, rekao da se potpuno slaže da prema kulturnoj istoriji svake zemlje i kulturnoj baštini uvek treba postupati s dužnim poštovanjem, prenosi RTK.

"Visoko cenimo vaše napore da poštujete i zaštitite važne spomenike na Kosovu, koji su deo ovog bogatog kulturnog nasleđa", napisao je Plenković i dodao da će očuvanje živopisnih izraza heterogenog kulturnog nasleđa Kosova nesumnjivo pružiti dragoceni udeo globalnog kulturnog nasleđa.

Plenković je rekao i da je Hrvatska kao članica NATO-a i deo misije Kfora na Kosovu takođe posvećena očuvanju kulturnog nasleđa.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.