MOGUĆ JOŠ STRAŠNIJI SCENARIO: Upozorenje seizmologa nakon zemljotresa u Šibeniku!
Tomislav Fiket, Foto: printscreen

UPOZORENJE ZA HRVATSKU!

MOGUĆ JOŠ STRAŠNIJI SCENARIO: Upozorenje seizmologa nakon zemljotresa u Šibeniku!

Potres se osetio od Senja do Dubrovnika

Objavljeno:

Jutros u 5 sati i 59 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabeležili su jak potres s epicentrom oko 13 km jugoistočno od Šibenika.

Potres se osetio od Senja do Dubrovnika, a dežurni seizmolog Seizmološke službe Republike Hrvatske Tomislav Fiket upozorio je da će biti još potresa, sa mogućnošću i jačeg od ovog jutros.

"Kad realno gledamo ovu situaciju, za očekivati je da će biti još podrhtavanja. Teško je predvideti kakve će biti magnitude. Međutim, na području cele Hrvatske beležimo povećanu seizmičku aktivnost te, poučeni prijašnjim iskustvima, nije isključeno da će biti i jačeg potresa", rekao je Fiket.

Kaže da ovo nije neobično.

"Celo naše područje je pod istim zbivanjima, tu je Jadranska mikroploča i na celoj ploči se događa aktivnost. To nije neuobičajeno. Naravno, ovaj potres nema nikakve veze s onima u Zagrebu i na Baniji jer je na drugom rasednom sistemu", rekao je Fiket.

"Ljudi zovu prestrašeni, pitaju nas što je bilo, neki su mislili da je eksplozija zbog jake tutnjave, neki su zbunjeni. Uglavnom, za sada nemamo prijavljenih značajnijih šteta, imamo informaciju da je u Vrpolju u dvorište kuće pao komad stene koja se odlomila i udarila u automobil, ali niko nije povređen", rekli su iz Centra 112.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.