SMENJENA DIJANA ZADRAVEC: Oglasio se i direktor Zoran Vatavuk
Dijana Zadravec, Foto: Youtube printscreen

nova odluka

SMENJENA DIJANA ZADRAVEC: Oglasio se i direktor Zoran Vatavuk

Prof. Od danas dr Dijana Zadravec više nije šef Kliničkog instituta za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice.

Objavljeno:

Šefica Kliničkog instituta za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice Dijana Zadravec smenjena je danas, u sredu, a odluku je doneo v.d. direktor Zoran Vatavuk.

„V.d. Direktor KBC Sestre milosrdnice preuzeo je upravljanje Odeljenjem za radiologiju umesto prof. Dijana Zadravec do imenovanja novog načelnika. Za redovno funkcionisanje celokupnog bolničkog sistema obezbeđen je dovoljan broj radiologa.

Prof. Od danas dr Dijana Zadravec više nije šef Kliničkog instituta za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice. O ovome je odlučila v.d. direktora i, druga po veličini bolnica u Hrvatskoj, prof. Dr Zoran Vatavuk.

„Rukovodstvo tog instituta prof. Zadravec je u proteklom periodu rezultirao ozbiljno poremećenim međuljudskim odnosima, što je dovelo do velikog odliva osoblja iz naše ustanove. Takva dalja situacija je neodrživa, pre svega zbog pretnje redovnom pružanju usluga pacijentima, ali i daljeg kolapsa radiološke aktivnosti u bolnici. Pored toga, eskalacija sukoba prešla je granice naše institucije, sukobi i međusobne optužbe u javnosti nanose nemerljivu štetu KBC Sestre milosrdnice i svim zaposlenima “, rekao je v.d. Direktor Zoran Vatavuk i dodaje da je proteklih dana obavio veliki broj individualnih i grupnih intervjua sa zaposlenima, posebno sa onima čiji je rad poslednjih dana naglašen.

Želeo je, kako ističe, u direktnom kontaktu sa zaposlenima da sasluša svakog od njih i lično vidi činjenice i vidi gde su fokusi problema i kojim putem treba ići ka rešenjima. Pored toga, dobijao je izveštaje Odbora za unutrašnji nadzor, mišljenje Glavnog radničkog saveta, i čuo je mišljenja Stručnog odbora bolnice. Svi ovi izveštaji i mišljenja su savetodavne prirode i imaju za cilj da pomognu direktoru u donošenju odluka.

Sadašnji šef Kliničkog instituta za dijagnostičku i interventnu radiologiju prof. Dr Dijana Zadravec v.d. Direktor KBC Sestre milosrdnice prof. Dr Zoran Vatavuk predao je rešenje o razrešenju sa funkcije i, do imenovanja novog šefa ili šefa ustanove, lično je preuzeo upravljanje ovim važnim delom bolničkog sistema.

„Svi smo bili svedoci eskalacije problema sa radiolozima u našoj bolnici, posebno u Institutu za tumore u Ilici. Jedan broj kolega radiologa je otišao iz naše bolnice u druge ustanove, neki od njih su uskoro najavili odlazak, a svi zajedno su pretili da će naše pacijente ostaviti bez blagovremenih usluga. Nisam to dozvolio i prvi korak je bio da mi pružim redovne usluge pacijentima, a mojim kolegama, koliko god je to moguće, optimalne uslove rada “, - ističe Zoran Vatavuk i dodaje:„ Želim da pošaljem jasan i glasna poruka našim pacijentima - možete biti mirni, sve potrebne usluge će vam biti na raspolaganju. To je naša obaveza i imperativ za mene! “

Povodom javno izraženih nedoumica prof. Dijana Zadravec o nepravilnostima i, prema njenim tvrdnjama, sumnji na krivična dela prijavljena Državnom pravobranilaštvu i MUP-u, prof. Zoran Vatavuk to ističe kao glumu direktora i kolege snažno podržavaju prof. Zadravec u nastojanjima da zakonski sankcioniše sve nepravilnosti u instituciji. „Važno je ovo razjasniti kako bi se sačuvao ugled KBC-a i svih njegovih zaposlenih koji rade u skladu sa pravilima struke i okvirom zakona i propisa kako bi se jasno i nedvosmisleno utvrdilo da li je došlo do kršenja zakona i ako jeste, da kazni odgovorne. Niko od nas ne sme da bude talac ili kolateralna žrtva nečije nezakonite aktivnosti. Siguran sam da ima takvu podršku ne samo od mene već i od najvećeg broja zaposlenih “, - kaže Vatavuk i dodaje:„ Poslednji izveštaj interne revizije koji je moj prethodnik tražio kao v.d. direktor pokazuje da nisu utvrđene nepravilnosti u radu bolnice “.

U petak, 21. maja 2021. godine, Upravni odbor objavljuje konkurs za izbor novog direktora KBC Sestre milosrdnice. Dr. Vatavuk se neće prijavljivati za mesto direktora, i ističe da je to isto rekao i prilikom preuzimanja ovog privremenog mandata.

„Moja je dužnost da ovaj put vodim bolnicu do izbora novog direktora, a zatim da se u potpunosti vratim na svoj prethodni medicinski posao. Verujem da će Upravni odbor između prijavljenih kandidata izabrati direktora koji će imati potrebnu stručnost za mesto direktora, ali biće i osoba koja će znati da upravlja timovima, stvori dobru i pozitivnu radnu atmosferu, okupljati ljude, a ne razdvajati ih, podsticati rad, rast i razvoj osoblja, jednom rečju, biti istinski uzor zaposlenima. Takvog budućeg direktora želim svima nama “, stoji u izjavi v.d. Direktor KBC Sestre milosrdnice prof. Dr Zoran Vatavuk, prenosi Indek.

(Espreso/Zagreb.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.