PREMINUO ČUVENI HRVATSKI ADVOKAT NAKON BIZARNE NESREĆE! Hteo je da zameni sijalicu, a onda je pao sa merdevina!
Smrt, Foto: Profimedia

strašno

PREMINUO ČUVENI HRVATSKI ADVOKAT NAKON BIZARNE NESREĆE! Hteo je da zameni sijalicu, a onda je pao sa merdevina!

- Šteta je oko 100.000 evra, ali srećom, sva imovina je osigurana - rekao je tada Batarelo.

Objavljeno:

Nakon smrti Krešimira Krsnika, zagrebačke advokate pogodile su još jedna loša vest. Njihov kolega Mirko Batarelo (71) preminuo je u subotu.

Prema navodima Nacionala u martu ove godine, on je bio više od mesec dana u izuzetno lošem i čak kritičnom zdravstvenom stanju nakon bizarne nesreće: pao je sa merdevina pokušavajući da promeni sijalicu i zadobio teške povrede glave i kičme.

Posle kratkog bolničkog lečenja, Batarelo se samoinicijativno vratio u kućnu negu, ali se njegovo stanje ubrzo dramatično pogoršalo i ponovo je primljen u bolnicu, gde su se lekari, napisao je Nacional, borili za njegov život. Bio je glumac u pravosudnom skandalu

Mirko Batarelo podsjetio je javnost da je poznat kao jedan od aktera velikog pravosudnog skandala iz 2003. godine, kada je tadašnji zagrebački Županijski državni odvjetnik Krunoslav Canjuga suspendovan u okviru istrage o korupciji u kojoj je učestvovao niz pravosudnih zvaničnika iz različitih dijelova zemlja. Istražitelji su presreli komunikaciju između Canjuge i Batarela u kojoj se pominje namera da se Zubak potplati u povoljnom aranžmanu u zamenu za blažu kvalifikaciju njegovog klijenta, a to je bio samo deo optužbi jer su, kako je Nacional tada izveštavao, Batarela identifikovali kao osoba koja „ima podzemne kombinacije sa istražnim sudijama i tužiocima“. Tada je pomenut i slučaj u kojem je advokat zastupao Pavu Zubaka, vlasnika Autokuće Zubak, protiv koga je policija podnela krivičnu prijavu zbog 800.000 nemačkih maraka ukradenih iz budžeta MUP-a. Batarelo je navodno jednim pozivom Državnom pravobranilaštvu odbio prijavu.

Bio je povezan sa tadašnjim glavnim državnim odvjetnikom Radovanom Ortinskim, a nakon smjene održavao je najintenzivnije odnose sa kasnije smijenjenim županijskim državnim odvjetnikom Krunoslavom Canjugom. Bivši profesionalni carinik i bivši aktivista samoborskog HDZ-a, početkom 2000-ih razvio je brojne i značajne veze u policijskim, poreznim, carinskim i državnim odvjetničkim krugovima.

Izgorela su mu dva automobila

2007. godine dva automobila su se zapalila ispred njegove kuće u Samoboru. Požar je izbio oko 2.40 sati na BMV-u Ks5, a požar se zatim proširio kroz drvenu nadstrešnicu na Golf V star samo tri meseca. Oba automobila su potpuno izgorela. BMV je koristila Batarelova ćerka, a Golfa njegova supruga. Advokatski Mercedes E 270 bio je parkiran u garaži i nije oštećen.

- Mislim da su instalacije na BMV-u pogrešne. Automobil je star četiri godine i u poslednje vreme se neprestano kvari. Alarm mu se svako malo oglasio - rekao je Batarelo i dodao da nije bio ni u kakvim "igrama" ni u mafiji i da nije verovao da mu je neko namerno zapalio automobile. Policija je saopštila da Batarelo nije prijavio nikakve pretnje.

- Šteta je oko 100.000 evra, ali srećom, sva imovina je osigurana - rekao je tada Batarelo.

Među njegovim klijentima bili su bivši ministar turizma Ivan Herak, tajkun Miroslav Kutle, agent VV-a Pavo Zubak, osumnjičeni diler droge Saša Vukadin i drugi.

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.