TO NIJE NAPISANO U AFEKTU, OSEĆA SE MRŽNJA U PISMU: Hrvoje Klasić za Espreso nakon pretnji da će ga ubiti SRBOSEKOM
Hrvoje Klasić, Foto: Privatna arhiva

NE PRETE MU 1. PUT

TO NIJE NAPISANO U AFEKTU, OSEĆA SE MRŽNJA U PISMU: Hrvoje Klasić za Espreso nakon pretnji da će ga ubiti SRBOSEKOM

- Ubij Klasića, a ne Srbina, stoji u pismu...

Objavljeno:

Hrvatski istoričar, kolumnista portala NET Hrvoje Klasić dobio je jutros pretnje smrću u pismu adesiranom na Odsek za istoriju Filozofskog fakulteta u Zagrebu gde radi kao vanredni profesor.

On je za Espreso rekao kako mu je prećeno smrću, a otkrio je i sadržinu pisma koje je naslovljeno kao “Poziv hrvatskom narodu”.

“Ubij Klasića, a ne Srbina! Ubij Klasića izdajnika! Ubij ga onako kako su ustaše u Jasenovcu ubile više od 700.000 Srba: maljem, zabijanjem eksera u čelo, srbosekom ili na drugi način. Ne samo Klasića nego i druge dobro poznate izdajnike koji otvoreno i tajno deluju protiv hrvatskog naroda i to u: Hrvatskom saboru, pravosuđu, medijima, nekim fakultetima, takozvanim antifašističkim i drugim nevladinim udruženjima".

Ovde pogledajte sadržaj novog pisma, ali i ranija pisma:

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

Navodi se i da "sve to treba snimiti i postaviti na društvene mreže da se može gledati. Sve dotle dok se Hrvatska ne reši svojih izdajnika neće krenuti napred. Za dom spremni!”

Hrvoje je rekao da pismo ovakvog sadržaja nije dobio danas prvi put, da se ne boji, ali i da se vidi da je osoba koja je pisala pismo bila jako ljuta jer ovako nešto ne može da se izjavi u afektu.

Ovo nije prvi put da dobijam takva pisma. Nije baš ugodno, ne mogu da kažem da se bojim, ali se oseti mržnja. Vidi se da je neko ljut zbog onoga što radim. Ovo nije bilo u afektu. Meni ljudi prilaze na ulici, u restoranu i prete mi. Ovako nešto ne mogu da shvatim niti da opravdam. Ovde je neko seo za kompjuter i morao da sroči ovakvo pismo. Meni je ovo stiglo na adresu fakulteta, na mom stolu sam ga pronašao. Neko je baš morao da se potrudi i da reskira da ode u zatvor. Ne želim da nešto ovako postane normalno i da tome dajemo značaj. Nije mi prijatno ni zbog porodice. Meni bi bilo mnogo lakše kada bi prestao da govorim i da pišem, ali tako ne mogu da nastavim - rekao je Klasić za Espreso.

Hrvoje Klasić
foto: Privatna arhiva

Istakao je da je do sada imao odlične odnose s policijom.

- Uvek su bili vrlo kooperativni, ali znam da nemaju previše vremena baviti sa sa mnom pa ne znam hoću li ovoga puta prijaviti pretnju. Tim više što je pismo anonimno. Možda bi se moglo preko pljuvačke na poštanskoj markici utvrditi ko je poslao ako je imaju u bazi, naveo je Klasić.

Bonus video:

02:36

MAJKA SLABOVIDA, OTAC PLUĆNI BOLSENIK SA DVE ĆERKE ŽIVE NA GOLOJ ZEMLJI! U trošnoj kućici fali SVEGA sem PESME (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Nikolina Jokić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.