SVAKI PUT KAD BACATE MASKU, POMISLITE NA OVO: Ako uradite jednu stvar, spasićete mnoge životinje!
Očuvanje života, Foto: Profimedia

MASKE I OČUVANJE ŽIVOTA

SVAKI PUT KAD BACATE MASKU, POMISLITE NA OVO: Ako uradite jednu stvar, spasićete mnoge životinje!

Baš kao slamke ili štapići za uši, ona je vrlo opasna za životinje bilo da se radi o pticama ili ribama, a na ovaj način im možete spasiti život

Objavljeno:

Danas su zaštitne maske postale svakodnevnica. Bez njih ne sme da se ide nigde, šro one za jednokratnu upotrebu što one sa filterima. Svakako posle upotrebe istih, pre nego što ih bacite u smeće presecite gumicu kojom je pričvršćujete iza uha. Baš kao slamke ili štapići za uši, ona je vrlo opasna za životinje bilo da se radi o pticama ili ribama, a na ovaj način im možete spasiti život.

Jednokratni zaštitni materijal, kao što su maske za lice i rukavice, predstavlja opasnost za brojne divlje životinje. Od...

Posted by Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu on Уторак, 27. април 2021.

"Jednokratni zaštitni materijal, kao što su maske za lice i rukavice, predstavlja opasnost za brojne divlje životinje. Od početka pandemije korona virusa do danas, zabeleženi su brojni slučajevi zapetljavanja ptica, riba, šišmiša, lisica, ježeva, rakova i hobotnica u gumice maski za lice ili gumice lateks rukavica" stoji u objavi fakulteta za Veterinnu u Zagrebu.

Stručnjaci sa pomenutog fakulteta su dodali da zapetljavanje može uzrokovati akutne i hronične posledice. Pod akutnim smatramo direktnu smrt utapanjem ili gušenjem dok u hronične posledice ubrajamo iscrpljivanje životinja, nemogućnost hranjenja, povrede, infekcije ili amputacije što u konačno može može rezultovati uginućem!

"Ljubazno Vas molimo da presečete gumice na maskama za lice i rukavice i da ih odložite na za to predviđeno mesto", poručili su za kraj.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.