MUP SPROVEO NADZOR POSTUPANJA POLICIJSKIH SLUŽBENIKA U BOROVOM SELU: Otkriveno zašto su čekali sa intervencijom!
Borovo selo, Foto: Printscreen/Facebook

GOVOR MRŽNJE

MUP SPROVEO NADZOR POSTUPANJA POLICIJSKIH SLUŽBENIKA U BOROVOM SELU: Otkriveno zašto su čekali sa intervencijom!

Tokom nadzora policije grupa se kretala u tišini, objašnjavaju, a u jednom je trenutku došlo do skandiranja neprimerenog sadržaja u dva-tri navrata, što je i vidljivo na snimcima

Objavljeno:

Ministarstvo unutarnjih poslova je saopštilo da je njihov stručni tim završio nadzor postupanja policijskih službenika u Borovu, nakon jučerašnjeg incidenta gde je grupa navijača pozivala na ubistvo i pevala 'Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati'.

Nakon nadzora je zaključeno da se presuda policijskih službenika, da se pričeka s postupanjem do dolaska dodatnih snaga, pokazala opravdanom i omogućila daljnje procesuiranje svih osoba iz grupe.

- Stručni tim utvrdio je da su policijski službenici doneli opravdanu presudu kada su grupu osoba, prilikom njihovog udaljavanja od Spomen obeležja 12 redarstvenika, stavili pod nadzor i s obzirom na njihovu brojnost zatražili dodatne policijske snage, a kako bi se sprečila eventualna protivupravna ponašanja prilikom povratka grupe do njihovih vozila, stoji u saopštenju policije.

Tokom nadzora policije grupa se kretala u tišini, objašnjavaju, a u jednom je trenutku došlo do skandiranja neprimerenog sadržaja u dva-tri navrata, što je i vidljivo na snimcima.

- S obzirom na to da je postojao visok stepen verovatnoće da bi se osobe iz grupe razbežale, a što bi otežalo utvrđivanje njihovog identiteta i daljnje procesuiranje, bilo je nužno pričekati dodatne policijske snage čijim dolaskom je, sa suprotne strane, grupa zaustavljena te je utvrđen identitet svih osoba, kažu iz MUP-a.

- Ovakva odluka omogućila je daljnje procesuiranje svih počinitelja, što je i učinjeno tokom dana privođenjem osoba u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su počinile kazneno delo „Javno poticanje na nasilje i mržnju“ iz članka 325. Kaznenog zakona, a bez dodatnog uznemiravanja građana. Temeljem prikupljenih informacija i svih utvrđenih činjenica, stručni tim doneo je zaključak da su policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske primenili policijske moći u skladu sa zakonskim odredbama i sukladno pravilima struke, dodaje se u saopštenju policije.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.