VAŽNO UPOZORENJE SA VETERINARSKOG FAKULTETA U ZAGREBU: Pre nego što bacite maske, presecite gumice!
Zaštitna maska, Foto: Profimedia

spasimo životinje

VAŽNO UPOZORENJE SA VETERINARSKOG FAKULTETA U ZAGREBU: Pre nego što bacite maske, presecite gumice!

Zapetljavanje može uzrokovati akutne i hronične posledice

Objavljeno:

Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu poslao je važno upozorenje građanima. U vreme pandemije maske su postale sastavni deo našeg života i štite nas. Ali, one, ako ih nepropisno odložimo, postaju opasnost za životinjski svet. "Jednokratni zaštitni materijal, kao što su maske za lice i rukavice, predstavlja opasnost za brojne divlje životinje. Od početka COVID-19 pandemije do danas, zabeležni su brojni slučajevi zapetljavanja ptica, riba, šišmiša, lisica, ježeva, rakova i hobotnica u gumice maski za lice ili gumice lateks rukavica.

Zapetljavanje može uzrokovati akutne i hronične posledice. Pod akutnim smatramo direktnu smrt utapanjem ili gušenjem dok u hronične posledice ubrajamo iscrpljivanje životinja, nemogućnost hranjenja, povrede, infekcije ili amputacije što u krajnosti takođe može rezultovati uginućem.

Jednokratni zaštitni materijal, kao što su maske za lice i rukavice, predstavlja opasnost za brojne divlje životinje. Od...

Posted by Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu on Уторак, 27. април 2021.

Ljubazno Vas molimo da prerežete gumice na maskama za lice i rukavice te ih odložite na za to predviđeno mesto", poručili su s Veterinarskog fakulteta.

Bonus video:

00:22

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Mirjana Petrović pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso/vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.