MONSTRUM KOJI JE FIZIČKI I SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO SVOJA DVA PSA SE NIJE POJAVIO NA SUDU: Izdat nalog za hapšenje!
Sud, Foto: Profimedia

JEZIVO

MONSTRUM KOJI JE FIZIČKI I SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO SVOJA DVA PSA SE NIJE POJAVIO NA SUDU: Izdat nalog za hapšenje!

Optužnica protiv njega podignuta je još krajem 2016., a od 2017. godine on ne dolazi na ročišta

Objavljeno:

Optuženi je sudu dostavio dokumentaciju u kojoj navodi da se leči od depresije i post-traumatskog poremećaja, kao i da mu je zbog toga stresno da dolazi na suđenja jer će ga tamo čekati novinari.

Sud u Zagrebu, u utorak 6. aprila zatražio je raspisivanje evropskog naloga za hapšenje za osobom I. I. (44) koji je optužen za silovanje i maltretiranje svojih pasa.

On se tereti da je fizički i seksualno zlostavljao svoja dva psa, a pravosudni postupak u ovom slučaju traje još od 2016. godine. Policija je 2015. godine upala u stan I. I. (44) na Knežiji gde su zatekli dva izmučena i izgladnela psa, s vidljivim ožiljcima i 111 CD-ova i DVD-eva sa snimcima i fotografijama silovanja koje je nad njima provodio. Tad je završio u istražnom pritvoru.

Optužnica protiv njega podignuta je još krajem 2016., a od 2017. godine on ne dolazi na ročišta. Na sudu se nije pojavio ni 16. marta, kao ni njegov branitelj Boris Vinčić, prenosi 24sata.rs

I. I. je ranije tražio da suđenje bude zatvoreno za javnost, ali mu to nije odobreno. Nakon toga sudu je dostavio dokumentaciju u kojoj navodi da se leči od depresije i post-traumatskog poremećaja, kao i da mu je zbog toga stresno da dolazi na suđenja jer će ga tamo čekati novinari. Sud je tokom 2019. naložio veštačenje te dokumentacije kako bi se utvrdila njegovo psihičko stanje, a veštak je tom prilikom zaključio da je optuženi psihički sposoban. Uprkos ovom zaključku veštaka, on se i dalje nije pojavljivao na sudu.

U Zagrebu je i dalje prijavljen na adresi u centru grada, ali od februara 2019. ne živi tamo, već u Belgiji, na adresi koja nije poznata MUP-u.

Bonus video:

09:05

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.