NEVERICA! ŽUSTRA PREPIRKA NA APLIKACIJI ZA ZEMLJOTRESE: Dalmatinci, Zagrepčani i Petrinjci uspeli da se posvađaju!
Najpopularnija svetska aplikacija EMSC, Foto: Printscreen/EMSC

neverovatno

NEVERICA! ŽUSTRA PREPIRKA NA APLIKACIJI ZA ZEMLJOTRESE: Dalmatinci, Zagrepčani i Petrinjci uspeli da se posvađaju!

Najpopularnija svetska aplikacija EMSC već se službeno oglasila pre godinu dana nakon serije zagrebačkih potresa gde je apelovala na Hrvate da, ako je moguće, manje "spamaju"

Objavljeno: 11:12h

Zemljotres magnitude 4,2 pogodio je Dalmaciju u utorak ujutro, izvestio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC). To je samo jedan u nizu zemljotresa sa epicentrom u Jadranskom moru poslednjih dana.

Najpopularnija svetska aplikacija EMSC već se službeno oglasila pre godinu dana nakon serije zagrebačkih potresa gde je apelovala na Hrvate da, ako je moguće, manje "spamaju" odnosno ostavljaju manje komentara i svojih utisaka budući da se na taj način ne mogu isfiltrirati najvažnije informacije o samom zemljotresu, a postoji mogućnosti i od rušenja stranice zbog preopterećenosti. Međutim, Hrvati su nastavili to da čine i nakon petrinjskog zemljotresa i najnovijeg na Jadranu. Iako se zemljotresi svakodnevno dešavaju širom sveta i njihove jačine su često veće od 4,5 po Rihterovoj skali - niko ne ostavlja toliko komentara kao Hrvati.

Tome u prilog govori činjenica da su nakon zemljotresa na Jadranu u utorak ujutro Hrvati uspeli, ni manje ni više, da se posvađaju.

'Ništa Zagreb', bio je jedan od prvih objavljenih komentara ispod vesti o zemljotresu koji je potresao Jadran.

I Petrinjci su odgovorili: Ne, ovde se ništa ne oseća. Banovina. Moja Dalmacijo, ljudi, držite se, znam kako je. Strah je najgori neprijatelj, samo molitva. Bog vas blagoslovio.

To je bio dovoljan okidač da se Dalmatinci naljute i započnu prepirku.

Ne razumijem poentu pojedinaca iz Zagreba koji javljaju da nisu ništa osetili. Pa normalno da niste kad je epicentar u moru stotinama milja od vas.

- Užas! Ne znam zašto vi ljudi iz Zagreba i okoline uopšte komentarišete ovaj zemljotres kad nema teoretske šanse da ga osetite. Neukusno, komentarisali su iz Makarske.

A onda su Zagrepčani odgovorili: 'Dakle, bio je jedan komentar. Jedan. Ništa Zagreb. Nakon toga, 40 komentara 'jesi li ti iz Zagreba, jesi li normalan' i prepucavanja. Da li nekome padne na pamet da je ova osoba možda starija i nije ni primetila šta je napisano u epicentru ili ko zna šta. Možda dete. Ovo je neverovatno. Da nije smešno, bilo bi tužno '- napisao je stanovnik Novog Zagreba, a drugi mu se pridružio:

- Pa kao i vi svi što ste se javljali kad je zemljotres bio u Zagrebu. Nepotrebno i mnogi s podsmehom.

A onda je žena iz Petrinje pokušala sve da objasni:

-Jasno je da nismo osetili kako ovi zemljotresi potresaju naš prelepi Jadran. Pišem zato što želim da kažem svima vama koji osećate da znam kako ste i da se molim Bogu da zemljotresi prestanu, da mirno i sigurno spavate i živite. Petrinjka vas voli! - napisala je žena.

Ali na stranu Dalmatinaca stao je i jedan stanovnik Samobora:

- Hrvatima bi trajno trebalo zabraniti pristup EMSC-u upravo zbog ovakvih pacijenata koji se javljaju gotovo 400 km od samog epicentra i zato što su navodno osetili potres koji se desio usred Jadrana. Idite, lečite se bolje.

Poentirao je Zadranin: Samo se Hrvati mogu svađati i vrieđati jedni druge preko aplikacije za zemljotrese. Poseban smo narod', zaključio je.

Bonus video:

19:57

VEČERNJI DNEVNIK 31.03.2021.

(Espreso/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.