DIREKTOR HRVATSKOG UDRUŽENJA TURIZMA: Ne čekati JUN, pravila definisati ODMAH!
Odluka Evropske komisije, Foto: Profimedia

KOVID PASOŠI

DIREKTOR HRVATSKOG UDRUŽENJA TURIZMA: Ne čekati JUN, pravila definisati ODMAH!

Hrvatsku ništa ne sprečava da pre implementacije sertifikata i sama donese odluku kako će preko granica puštati ljude

Objavljeno:

O Odluci Evropske komisije da bi zemlje članice EU do početka juna trebalo da uvedu kovid pasoše, direktor Hrvatskog udruženja turizma (HUT) Veljko Ostojić kaže da je to bilo očekivano, ali da Hrvatsku ništa ne sprečava da i pre tog roka donese svoja pravila.

Ostojić kaže da je njegov stav s tim u vezi da ne treba više čekati, jer je, kako kaže, rok do juna malo predugačak.

Hrvatsku, kaže, ništa ne sprečava da pre implementacije sertifikata i sami donesemo odluku kako ćemo preko granica puštati osobe koje imaju potvrdu o vakcinaciji bez potrebe da odlaze u karanten.

Sertifikat predstavljen juče u Briselu i trebalo bi da obezbedi lakše kretanje građana sa minimalnim rizikom od zaražavanja, a predsednik udruženja putničkih agencija pri HGK Boris Žgomba smatra da je za Hrvatsku važno da se uslovi propuštanja na granicama detaljno definišu odmah.

"Nadam se da će EU u donošenju rešenja vezanih za kovid pasoše biti brža nego što je bila dosad", upozorio je Žgomba u izjavi za zagrebački Jutarnji list.

Ministarka turizma i sporta Nikolina Brnjac napomenula je da Hrvatska pozdravlja svaki dokument koji će olakšati turistička kretanja kao i da će vlada na vreme doneti detaljnu odluku o ulasku turista u zemlju koja će biti na snazi najmanje do uspostavljanja zajedničkog modela.

Bonus video:

00:45

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Dragan Šutanovac

(Espreso/ Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.