BIVŠA PREMIJERKA HRVATSKE SE SUOČILA SA SEK*ISTIČKIM UVREDAMA TOKOM MANDATA I O TOME PROGOVORILA: Šokantno!
Foto: Printscreen HRT

MEĐUNARODNI DAN ŽENA

BIVŠA PREMIJERKA HRVATSKE SE SUOČILA SA SEK*ISTIČKIM UVREDAMA TOKOM MANDATA I O TOME PROGOVORILA: Šokantno!

Jadranka Kosor se na današnji praznik prisetila predrasuda sa kojim se suočavala, dok je obavljala funkciju predsednice Vlade Hrvatske

Objavljeno:

Bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor oglasila se danas povodom Međunarodnog dana žena.

Jadranka Kosor se na današnji praznik prisetila predrasuda sa kojim se suočavala, dok je obavljala funkciju predsednice Vlade Hrvatske, kao i seksizma tokom izborne borbe.

"E, da. Sećam se i danas kako su neke kolege, u izbornoj borbi, širili ideju da ne treba glasati za mene jer sam razvedena žena. I samohrana majka. I da takve ne znaju odgajiti decu. I to me ostavilo bez daha. I niko nije rekao ništa. Pa srećan vam", rekla je Kosor povodom 8. marta.

Ona se na 8. mart osvrnula i na svoju autobiografsku knjigu "Premijerka" i podsetila da je svoje delo posvetila svim devojčicama koje rastu okružene, kako ističe, predrasudama.

"Ovu knjigu posvećujem devojčicama, posebno onima koje se boje. Devojčicama koje rastu okružene predrasudama, devojčicama koje su željne ljubavi. Kao što sam i sama bila željna ljubavi kad sam bila devojčica, ali i onda kad više nisam bila devojčica", glasi posveta knjige Jadranke Kosor.

Ona je u intervjuu za jedan hrvatski mediji nakon objavljivanja knjige navela da su njenu majku tukli i njen otac i očuh, koji je i nju pokušao seksualno da zlostavlja kad je imala 15 godina.

Knjiga je posvećena "ženama, samim ženama, rastavljenim ženama, nesrećnim ženama...", rekla je Kosor jednom prilikom.

Bivša premijerka Hrvatske je u toj knjizi pisala o svom privatnom životu, ali i periodu dok je bila predsednica Vlade Hrvatske i svom političkom angažmanu.

Kosor je danas podelila i sliku poklona koji je dobila za praznik sa ljudima koji je prate na društvenim mrežama.

Jadranka Kosor bila je na dužnosti premijera Hrvatske od jula 2009. do kraja 2011. godine.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.