SONJA (38) i ERVIN (46) SU SLETELI U PROVALIJU DUBOKU 15 METARA: Tragična smrt mladog para
Policija, Foto: Profimedia

JEZIVA SAOBRAĆAJNA NESREĆA

SONJA (38) i ERVIN (46) SU SLETELI U PROVALIJU DUBOKU 15 METARA: Tragična smrt mladog para

Na intervenciju su pozvani i vatrogasci koji su satima pokušavali da tela izvuku iz provalije.

Objavljeno:

Sonja A. (38) i Ervin K. (46) motociklom su izleteli sa puta i udarili u metalnu ogradu i srušili se niz padinu. Umrli su na licu mesta ...

Ne mogu vam opisati koliko smo svi tužni i uznemireni, ne samo zato što je to moja sestra, već i zato što su oboje bili divan, izuzetno zaljubljen i skladan par, odlično su se slagali i voleli jedni druge i zaista uživali u životu zajedno - rekao je Sonjin brata Saša.

Ervin K. (46) i Sonja A. (38) vozili su se u nedelju na motociklu. Oko 16 sati iz pravca Vozilića prema Rijeci u blagom zavoju, između Plomina i Zagorja, Ervin je zbog neprilagođene brzine pre skretanja izgubio kontrolu i oni su izleteli sa puta i udarili u zaštitnu metalnu ogradu, a zatim se srušili niz padinu dubok oko 15 metara. Prizor koji je dočekao policajce i zamenika županijskog državnog tužioca iz Pule, koji je s njima vodio uviđaj, bio je stravičan. Na intervenciju su pozvani i vatrogasci koji su satima pokušavali da tela izvuku iz provalije.

- Labinski vatrogasci intervenisali su na mestu događaja i izvukli preminulog vozača i suvozača. Tela preminulih prevezena su na obdukciju na Odeljenje patologije pulske bolnice - rekla je istarska policija. Labinska Hitna pomoć stigla je na mesto nesreće za osam minuta.

- Naš tim je uz pomoć vatrogasaca sišao u provaliju povređenima, ali kada smo sišli shvatili smo da, nažalost, nije bilo potrebe za reanimacijom jer su oštećeni zadobili povrede nespojive sa životom - rekao je direktor Zavod za hitnu medicinu Istarske županije. Ožalošćeni brat poginulog vozača pozvao nas je u velikoj tuzi.

- Oni su samo živeli punim plućima i svaki slobodan trenutak provodili zajedno. I da, voleli su da voze motocikl, ali Ervin je bio lep, izuzetno pametan, vredan čovek i odgovoran vozač, ali događaju se nezgode - rekao nam je Saša. Dodaje da je preminuli Ervin radio kao mornar, ali otkako je započela pandemija virusa korona, nije se vratio na brod jer je želeo da provede što više vremena sa svojom voljenom dragom. Sonja je do prije dvije godine radila kao menadžer u maloprodajnom lancu, a potom u riječkoj vodoinstalaterskoj firmi. Iza sebe je ostavila ožalošćenu dvadesetogodišnju ćerku iz prethodnog braka.

Preminuli Ervin nije imao dece, ali preživeli su ga ožalošćeni stariji roditelji i polubrat. Sahrana preminulog para održaće se zajedno, istog dana i na istom riječkom groblju. Istarska policija upozorava da su tokom vikenda smrtno stradale dve osobe na motociklu, dok su dvojica motociklista lakše povređena. Kako bi se smanjile povrede vozača motocikala i mopeda, Istarska policijska uprava savetuje vozače drugih vozila da obrate pažnju na njih jer su često nevidljivi ili uočeni vrlo kasno.

Policija savetuje vozače mopeda i motocikala da vode računa o njihovoj bezbednosti. Takođe je poželjno kretati se propisanom brzinom i prilagoditi brzinu uslovima puta.

Bonus video:

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.