U HRVATSKOJ STRAVA I UŽAS: Hitno se oglasio Direktor Instituta za javno zdravlje, Krunoslav Capak!
Krunoslav Capak, Foto: Printscreen/Youtube

DIREKTOR INSTITUTA ZA JAVNO ZDRAVLJE

U HRVATSKOJ STRAVA I UŽAS: Hitno se oglasio Direktor Instituta za javno zdravlje, Krunoslav Capak!

"Znamo da je to jedna od novih varijanti virusa i brže se širi. Udeo tog soja u Njujorku raste i zato mislimo da se brže širi", rekao je Capak

Objavljeno: 13:39h

Direktor Instituta za javno zdravlje Krunoslav Capak izjavio je danas da je u Hrvatskoj potvrđeno prisustvo britanskog, njujorškog i južnoafrička soja korona virusa.

"Imali smo ranije osam potvrđenih britanskih sojeva i tri potvrđena u Infektivnoj klinici. Sad smo od 300 uzoraka dobili potvrdu na 60 pozitivnih na britanski soj, dva soja iz Njujorka i tri južnoafrička soja", rekao je Capak na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba.

Dodao je da su sve tri osobe bile na izletu u Zanzibaru.

" Za dve imamo potvrdu da su bili u Zanzibarju krajem januara i onii nisu preneli bolest, a a za jednu osobu čekamo potvrdu, ta je osoba bila u Zanzibaru u februaru", rekao je Capak.

Rekao je da stručnjaci u Hrvatskj malo znaju o tom nujorškom soju i da se o tome tek piše s obzirom na to da se pojavio krajem prošle sedmice.

"Znamo da je to jedna od novih varijanti virusa i brže se širi. Udeo tog soja u Njujorku raste i zato mislimo da se brže širi", rekao je Capak, preneli su hrvatski mediji.

Bonus video:

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.