OGLASIO SE LEKAR KOJI JE REANIMIRAO BANDIĆA: Pozlilo mu je tokom večere, doživeo je masivni infarkt
Milan Bandić, Foto: Dragan Udovičić

preminuo je gradonačelnik

OGLASIO SE LEKAR KOJI JE REANIMIRAO BANDIĆA: Pozlilo mu je tokom večere, doživeo je masivni infarkt

U svojoj idealizovanoj biografiji iz 2009. govorio je o Zagrebu kao ostvarenju snova.

Objavljeno:

Gradonačelniku Milanu Bandiću pozlilo je sinoć tokom večere te je preminuo od srčanog udara u 66. godini.

U momentu kada je, sada već pokojnom gradonačelniku Zagreba, Milanu Bandiću pozlilo tokom večere, tu se našao i lekar dr Gzim Redžepi koji je pokušao da ga reanimira.

Gzim Redžepi, koji radi kao pulmolog u bolnici, ispričao je za hrvatski RTL kako je to sinoć sve izgledalo kada je Bandiću pozlilo dok su bili na večeri, kako kaže, jednog kućnog prijatelja. Redžepi je naveo da mu to nije prvi put da je nekoga reanimirao.

"Istina je, bili smo kod kuće od prijatelja na večeri, na Vrhovcu, i Bandiću je pozlilo. Započeo sam reanimaciju, zvali smo hitnu koja je u tom trenutku bila na Ilici. To je bio veliki masivni infarkt", ispričao je Redžepi za RTL i dodao:

"Kod našeg zajedničkog prijatelja smo bili, nas trojica, gradonačelnik, prijatelj i ja. Jeli smo oko 8 uveče, popili kavu, sedeli smo, pričali i samo se srušio sa stolice. Pozlilo mu je".

Dr Redžepi je naveo da misli da sve to dogodilo 23.15 časova, kao i da je vozilo hitne medicinske službe brzo došlo. On dodaje da je reanimacija nastavljena u bolnici.

"Hitna je došla za 3-4 minuta, jako su brzo došli jer su se vraćali s intervencije, druga je došla za 7-8 minuta. Nastavili smo reanimaciju, nastavljena je i na Sv. Duhu, bio je živ dok je hitna došla. Sve smo odradili po pravilima. Borite se, ali ne znate kad će vas dočekati", rekao je Redžepi.

Gzim Redžepi kaže kako mu je bilo jako teško reanimirati prijatelja bez obzira na to što je lekar po zanimanju.

"U pravilu doktori nikad ne leče prijatelje i porodicu i nije to baš ugodno da reanimirate prijatelja. Kada se zateknete tamo i da niste doktor započeli biste nešto raditi", naveo je Redžepi.

Reanimacija Bandića na kraju nije uspela i glavni grad Hrvatske je tokom noći ostao bez prvog čoveka. Grad će do izbora voditi gradonačelnikova zamenica Jelena Pavičić Vukićević.

Pdosetimo, gradonačelnik Zagreba preminuo je u noći sa subote na nedelju od posledica srčanog udara u 66. godini. Bandić rođen je 22. novembra 1955. godine u Grudama, a prema sopstvenom priznanju prekretnica u njegovom životu bila je 1974. godina kada se preselio u Zagreb.

U svojoj idealizovanoj biografiji iz 2009. govorio je o Zagrebu kao ostvarenju snova. Od tada do danas, Bandić je postao jedan od najbogatijih hrvatskih političara.

Bandić je prvi put postao gradonačelnik Zagreba 2000. godine i na čelu grada ostao punih 20 godina. Njegovu vladavinu obeležilo je i mnogo afera.

(Espreso/Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.