BANDIĆ JE ODBIO DA STAVI GIPS NA POLOMLJENU NOGU JER NIJE HTEO TAKAV PRED PUTINA: Detalji iz života političara
Milan Bandić, Foto: Beta

TUGA

BANDIĆ JE ODBIO DA STAVI GIPS NA POLOMLJENU NOGU JER NIJE HTEO TAKAV PRED PUTINA: Detalji iz života političara

Milan Bandić zato i jeste završio na intenzivnoj medicinskoj nezi.

Objavljeno:

Milan Bandić, jutros preminuli gradonačelnik Zagreba, godinama je imao ozbiljnih zdravstvenih problema, ali ni nakon brojnih operacija nije promenio životni stil. 2018. godine je, nakon što je operisan zbog embolije, došao na otvaranje spomenika Tuđmanu.

- Juče mi nije bilo dobro, zaboravio sam da popijem tabletu za pritisak. Možda je trebalo da ostanem kod kuće, odradio sam koliko sam mogao i vratio se kući, popio tablete i bilo mi je dobro, objasnio je u junu prošle godine zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, nakon što je snimljen kako teško hoda na jednom javnom događaju. Mnogi su se tad, s obzirom na njegovu istoriju raznih oboljenja, bojali za njegovo zdravlje, no on je samo odmahivao rukom.

- To je Milan Bandić, biće dobro. Imao sam danas simptome kao kad sam pre 17 godina imao moždani udar, ali hvala Bogu sve je ok. Ja još uvek imam energije za dva čoveka - rekao je tada.

Milan Bandić je 2003. godine imao moždani udar. Relativno brzo se oporavio i nastavio s intenzivnim dnevnim ritmom i činilo se kako mu se zdravlje stabilizovalo. Međutim, poslednjih godina problemi su bivali sve veći, a on ih je retko priznavao, tek kad je to bilo teško sakriti od javnosti.

U decembru 2018. završio je u bolnici zbog plućne emoblije koja je nastala kao posledica ugruška koji se oslobodio zbog trostrukog preloma potkolenice što ga je već duže vreme ignorisao. Problem sa slomljenom nogom Milan Bandić je vukao još od početka novembra kada je imao zakazan prijem kod predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina kako bi ga ovaj odlikovao Redom prijateljstva. Bandić je tada govorio da je za Dan mrtvih izvrnuo članak, ali se ispostavilo da je slomio nogu, i to dve kosti na tri mesta. Lekari su tada hteli da mu stave gips, što bi bilo najnormalnije lečenje u takvoj situaciji, ali je gradonačelnik Zagreba to odbio jer nije hteo takav pred Putina. Mediji su pisali o bolovima koje je trpeo tih dana dok je ustrajao na svojoj odluci. Bandić se, navodno, nije narednih nedelja nije pokazao kao uzoran pacijent, nije mirovao kako bi mu kosti zarasle i problem se toliko izrodio da se iz jednog od preloma oslobodio tromb koji je završio u plućima, što je zdravstvena opasnost koja se vrlo lako može izroditi u stanje kritično po život. Milan Bandić zato i jeste završio na intenzivnoj medicinskoj nezi.

( Espreso / Expres)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.