"ZA DOM SPREMNI" U HRVATSKOJ EMISIJI! Raširili u studiju ustašku zastavu, ponosno je držao general (VIDEO)
Skandal, Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/ BUJICA Z1TV

skandal!

"ZA DOM SPREMNI" U HRVATSKOJ EMISIJI! Raširili u studiju ustašku zastavu, ponosno je držao general (VIDEO)

Pokloni od produkcije emisije za gosta...

Objavljeno:

Željko Glasnović, hrvatski general i političar ekstremno desnih stavova gostovao je u emisiji "Bujica" kod voditelja Velimira Bujaneca, već dobro poznatog po proustaškim stavovima.

Na samom kraju emisije, Glasnović je na poklon od produkcije dobio rakiju u čuturi na kojoj je pisalo "HOS - Za dom spremni", ali i ustašku zastavu.

HOS je bila skraćenica za Hrvatske oružane snage u (NDH), koje su nastale 1944. spajanjem domobranskih i ustaških jedinica, ali i ustaška jedinica u prošlom ratu.

Inače, Glasnović je kao saborski poslanik 2018. godine bio počasni gost ekstremno desne nemačke stranke NPD, koja okuplja i neonaciste, što mu nije jedini takav istup.

Voditelj emisije "Bujica" Velimir Bujanec učestvovao je u zločinačkim operacijama Bljesak i Oluja.

Fotografisan je u nacističkoj uniformi 1994. godine, s nekoliko drugih fašističkih i rasističkih obeležja u pozadini: NDH zastava i natpis "Za dom spremni", fotografije Jure Francetića i Rafaela Bobana, ali i poster Kju kluks klana.

Uhapšen je 2013. godine, a kod njega je pronađen kokain. Nedugo posle toga uhapšen je zajedno s dvojicom dilera i pritvoren zbog optužbe za dilovanje kokaina. Prema optužnici, 2013. godine u više navrata je preprodavao drogu, te je davao prostitutkama u zamenu za seksualne usluge.

Nakon toga voditelj je javno tvrdio da je nevin i da mu je droga podmetnuta jer je postao opasan za određene krugove s kojima je dolazio u kontakt u svojim emisijama. Tom prilikom pušten je uz novčanu kaznu. Međutim, ubrzo je uhapšen sa još dvojicom muškaraca s podebljim policijskim dosijeom, ali ovoga puta ne zbog posedovanja već zbog stavljanja kokaina u promet.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.