KORONA NE JENJAVA U HRVATSKOJ: Registrovano dva puta više novozaraženih u odnosu na prethodni dan!
Hrvatska, Foto: EPA/Antonio Bat

Raste broj

KORONA NE JENJAVA U HRVATSKOJ: Registrovano dva puta više novozaraženih u odnosu na prethodni dan!

U Hrvatskoj je od početka epidemije zabeleženo 241.048 osoba

Objavljeno:

U Hrvatskoj je danas registrovano gotovo dva puta više novozaraženih korona virusom u odnosu na prethodni dan, a direktor HZJZ Krunoslav Capak kaže da je u prva tri dana ove sedmice zabeležen porast broja novozaraženih za 30 odsto u odnosu na prva tri dana prethodne sedmice.

Prema podacima Nacionalnog štaba civilne zaštite u Hrvatskoj je u poslednja 24 sata zabeleženo 688 novozaraženih, broj aktivnih slučajeva je danas 2.679, dok je 15 pacijenata preminulo.

U Hrvatskoj je od početka epidemije zabeleženo 241.048 osoba zaraženih virusom korona, od kojih je 5.477 preminulo, a oporavile su se 232.892 osobe, od toga 195 u poslednja 24 časa.

Do danas je ukupno testirano 1.321.336 osoba, od toga 7.763 u poslednja 24 časa.

U samoizolaciji je trenutno 12.218 osoba, prenijeli su hrvatski mediji.

Capak je na konferenciji za novinare rekao da je po incidenci Hrvatska i dalje bolja od Finske i Danske, dok je Češka najgora od svih držva EU.

Po smrtnosti je Hrvatska i dalje na 19. mestu među državama EU, rekao je Capak.

Prema njegovim rečima, od početka vakcinacije prijavljeno je gotovo 1.000 sumnji na nuspojave i dodao da studije pokazuju da je efikasnost vakcina već nakon prve doze dosta visoka.

- Preporučićemo stoga da se nakon vakcinacije AstraZenekom druga doza daje nakon 12 sedmica, Fajzerom nakon 42 dana ili šest sedmica - rekao je Capak.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.