ZATVOR ZA NASILNIKA IZ SPLITA: Bivšu ženu napao sekirom, devojku kleštima, brani ga sadašnja vernica
Ilustracija, Foto: News1/Zorana Jevtić

IZA REŠETAKA

ZATVOR ZA NASILNIKA IZ SPLITA: Bivšu ženu napao sekirom, devojku kleštima, brani ga sadašnja vernica

Nasilnika koji je napao bivšu suprugu i bivšu devojku, na sudu pokušala da odbrani trenutna verenica

Objavljeno:

Na deset meseci zatvora osuđen je 39-godišnjak iz Splita zbog nasilja nad bivšom suprugom i bivšom devojkom, a u njegovu korist svedočila je sadašnja verenica. Kako je navedeno u presudi Opštinskog suda u Splitu, na jednu je nasrtao sekirom, a na drugu metalnim kleštima, sve uz "birane" reči, piše Slobodna Dalmacija.

Jedna od njih se odbranila udarivši ga nogom u prsa, što zlostavljača nije zaustavilo u daljem mahnitanju. Optužnica opštinskog državnog tužilaštva u Splitu tereti ga da je polovinom maja 2019. godine oko 9.30 sati u Kaštelima u kući u kojoj stanuju zajedno napao svoju tadašnju devojku.

Udario je otvorenim dlanom po licu, odgurnuo je i vičući joj rekao: "Ubiću te, zaklaću te, k**vo, je**ću ti mrtvu mater, ubiću te!". Nakon toga joj je, mašući metalnim klještima ispred nje, kazao: "K**vo, sad ću te ubiti!", a komadom alata zamahnuo prema njoj.

Napadnuta žena je uspela da izbegne udarac tako što je zlostavljača udarila nogom u grudi, a on joj je vičući ponovio: "Ubiću te, k**vo jedna, ubiću te!", što je sve kod nje izazvalo osećaj straha za vlastiti život.

Dvadesetak dana kasnije je došao u stan bivše supruge i prišao joj držeći u ruci sekiru.

Uhvatio ju za ruku i odgurao u wc, a potom podigao desnu ruku sa sekirom iznad glave i agresivno joj kazao: “Saseći ću te na komade, reci svom dečku da ću od njega napraviti šnicle!“. Da stvar bude gora, sve su gledale njihove dve maloletne ćerke.

Nakon tog drugog napada je uhapšen i proveo je u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama četiri meseca. U međuvremenu je završena istraga i podignuta optužnica protiv njega.

Optužni akt ga je teretio za četiri krivična dela, dve pretnje i dva zlostavljanja deteta povredom njihovih prava. Tokom suđenja optuženi nasilnik je izneo odbranu.

Nasilnik tvrdi: Za sve je kriva bivša supruga

- Za sve je kriva moja bivša žena i ona je trebalo da bude optužena. Kada sam došao kod nje imao sam malu sekiru u ruci, ali je nisam uhvatio za ruku nego sam prolazeći kraj nje rekao da ću je “saseći u komade, a od dečka joj napraviti šnicle”. Tamo jesu bila naša deca, ali ja sam tiho govorio i one nisu mogle ništa da čuju. Sada, kada je prošlo toliko vremena, u dobrim smo odnosima i svima se izvinjavam zbog neprimerenog ponašanja. Što se tiče moje sadašnje devojke, nisam je udario otvorenim dlanom po licu, osim što sam je možda odgurnuo jer me ona vređala i tukla. Sigurno joj nisam pretio da ću je ubiti i zaklati i da ću joj "je**t mrtvu mater i ubiti je”. Nisam imao nikakva metalna klješta u ruci pa tako da njima nisam zamahivao, osim mobilnog telefona s kojim sam hteo da snimim šta se sve događa - kazao je.

Verenica pristrasna?

Kao svedoci su saslušane i bivša supruga i tadašnja devojka koje su ga i dalje teretile za sve opisano u optužnici. Kao svedok na sudu je govorila i sadašnja verenica optuženog za nasilje.

- Ja sam bila tu kada su se sukobili on i cura mu koju je želeo da iseli iz kuće. Ona je pretila njemu, a ne on njoj. I nije ništa imao u ruci osim telefona - kazala je verenica o napadu na devojku - ali joj sud nije poverovao procenivši da je pristrasna.

Za svako pojedino krivično delo nasilnik je osuđen na po šest meseci, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od deset meseci zatvora. Određeno je i da plati 500 kuna sudskih troškova.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.