HDZ ili Milanović? Koga god da Hrvati odaberu, Srbija neće biti srećna (FOTO)
Foto: Profimedia

Hrvatska danas bira

HDZ ili Milanović? Koga god da Hrvati odaberu, Srbija neće biti srećna (FOTO)

Na devetim u istoriji, vanrednim parlamentarnim izborima, Hrvatska danas glasa, a kako se čini prednost ima narodna koalicija na čelu sa SDP-om
Objavljeno: 10:02h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kampanja je bila kratka i žestoka, a ni jedni ni dugi nisu se libili da kao glavni argument za prikupljanje glasova koriste Srbiju. To se pokazalo i u direktnom TV duelu Milanovića i njegovom glavnog protivkandidata, Andreja Plenkovića iz HDZ. Milanović je ponovo više spominjao Srbiju nego sopstvenu zemlju.

Niko nema većinu za Vladu: Hrvatska opet ide na izbore u nedelju! (FOTO)

- Danima nas psuju i javno vređaju, kao da smo u 90-im. Govore da su svi Hrvati ustaše. E pa dosta je toga – napadao je bivši premijer, kao da su mu protivnici na izborima političke figure iz Srbije, a ne HDZ i ostali. Prethodno je i šef hrvatske diplomatije Miro Kovač, inače član HDZ, ispaljivao brojne otrovne strelice ka Srbiji.

Hrvatska opet provocira! Na granici zadržali delegaciju Skupštine Srbije!

foto: Profimedia

S druge strane, Plenković je istakao kako je spreman da sa susedima pregovara u "duhu EU".

Upravo je to razlika između dvojice kandidata, tvrdi hrvatski politički analitičar Davor Đenero.

- Temeljna razlika u odnosu na prethodne izbore je ta što bi sada manjine, uključujući i SDSS Milorada Pupovca, mogle da sarađuju sa HDZ. Plenković se umnogome razlikuje od svog prethodnika Karamarka. Daleko je umereniji, a napravio je sjajan taktički potez kada je otkazao saradnju sa malim, ultradesnim strankama. Na taj način je povećao koalicioni potencijal i pogurao HDZ ka poziciji centrističke stranke i donekle potisnuo desničarsku frakciju stranke - smatra Đenero.

foto: Fonet Fonetap
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.