ISPITUJE SE SMRT BEBE STARE 3 MESECA: Doveli su je u zoru, bila je u jako teškom stanju, OBDUKCIJA ĆE OTKRITI SVE
Čeka se obdukcija, Foto: Nebojša Mandić, Profimedia

STRAŠNO

ISPITUJE SE SMRT BEBE STARE 3 MESECA: Doveli su je u zoru, bila je u jako teškom stanju, OBDUKCIJA ĆE OTKRITI SVE

Po dolasku na KBC Zagreb, beba je, nažalost, vrlo brzo preminula

Objavljeno:

Bebu su primili u bolnicu u utorak u 4.45 sati s respiratornim arestom i s kliničkim znakovima smrti. Reanimirali su je i vratili joj sve vitalne funkcije i rad srca. Nažalost, beba umire.

Ona je u ranojutarnjim satima dovezena u obližnju bolnicu, a potom je hitno prebačena na KBC Zagreb.

Čeka se obdukcija

- U utorak oko 4.45 sati zaprimljeno je dete staro tri meseca na Objedinjeni hitni bolnički prijam s respiratornim arestom i kliničkim znakovima smrti. Otprilike nakon 15-ak minuta je reanimirano i vraćene su sve vitalne funkcije i rad srca. Kolima Hitne medicinske pomoći dete je prevezeno na Intenzivnu jedinicu Pedijatrijskog odela na Klinički bolnički centar u Zagrebu - rekao nam je direktor Opšte bolnice u Bjelovaru gdje je beba prvobitno primljena.

Kako neslužbeno doznajemo, na telu deteta tokom reanimacije lekari nisu uočili nikakve spoljne povrede. Međutim, o smrti deteta policija je dobila dojavu iz zagrebačkog KBC-a, gde je beba, kako smo već naveli, u utorak dovezena u teškom stanju.

- U ovom trenutku ništa ne možemo reći osim da će javnost, kad se utvrde sve činjenice, biti obaveštena, jer su trenutno provere vezane uz ovaj događaj – rekla nam je u utorak glasnogovornica policije ne otkrivši više detalja jer se još rade svi uvidi.

Po dolasku na KBC Zagreb, beba je, nažalost, vrlo brzo preminula.

Zbog toga je i Županijsko državno odvetništvo, kako su nam i sami potvrdili, zatražilo da se nad telom bebe sprovede obdukcija.

- Po zaprimanju zapisnika o obdukciji i provođenja drugih potrebnih radnji u sklopu izvida koje provodi Policijska uprava, moći će se zaključivati o eventualnom postojanju elemenata nasilne smrti - stoji u kratkom priopćenju Županijskog državnog odvjetništva.

Pod prismotrom centra

Gotovo identičnu informaciju dobili smo i od policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, koja uz to sve navodi i da je u kući detetovih roditelja u naselju na severozapadu Hrvatske u utorak policija dovršila uviđaj. Iz ta dva relevantna izvora vidi se da sve zavisi o nalazu obdukcije, iz kojeg će proizaći daljnji tok istrage.

Tačnije rečeno, nakon rezultata očevidaca i rezultata obdukcije policija će dalje postupati, odnosno bit će kaznenog progona ako se utvrdi da se radi o nasilnoj smrti ili će utvrditi da nema elemenata nasilne smrti, a nakon toga nema niti pokretanja kaznenog postupka.

Razgovarali i sa susedima

Kako doznajemo, radi se o obitelji koja, uz nesretno dete koje je izgubilo život, ima još jedno dete uzrasta od oko 16 meseci.

Uz to, saznajemoi kako je otac porodice, koji ima 39 godina, prie ove veze bio je u braku u kojem s bivšom suprugom ima troje dece. Svo to troje dece živi s majkom.

Oboje roditelja tragično preminulog deteta su nezaposleni. Saznajemo da žive od socijalne pomoći, dečjeg dodatka i porodiljskog dodatka koji prima majka.

Navodno se porodica nalazi i pod prismotrom Centra za socijalnu skrb. Policija je u međuvremenu dovršila uvid u kući u okolini Bjelovara u kojoj je živela četveročlana obitelj, a koliko smo saznali, razgovarali su i sa njihovim susedima kako bi dobili jasniju sliku što se sve događalo tog tragičnog utorka i što su možda čuli ili vidjeli.

Sve vreme u blizini kuće stajala su dva policijska vozila.

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.