KO JE ZAISTA UBICA IZ ŠIBENIKA? Počeo kao kondukter, devedesetih se obogatio, ali poslovni krah nije podneo
B.K., Foto: Facebook/B. K.

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO REGION

KO JE ZAISTA UBICA IZ ŠIBENIKA? Počeo kao kondukter, devedesetih se obogatio, ali poslovni krah nije podneo

Prijatelji su u šoku, kažu da je bio druželjubiv i uvek svima pomagao

Objavljeno:

Policija i dalje istražuje slučaj četvorostrukog ubistva i samoubistva koje se dogodilo juče u Vodicama i Šibeniku, a najavila je da će više informacija objaviti sutra na konferenciji za medije. U međuvremenu se nagađa šta bi mogao biti motiv ovog zločina koji je potresao Hrvatsku.

- Šta je motivisalo Branka Kolopera na taj užasni čin, ne znam, na to bi mogli da odgovore psihijatri, ali on je poslednja osoba za koju bih mogao da pomislim da je u stanju da počini tako grozan zločin - rekao je dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta.

Oni koji su poznavali 57-godišnjeg Kolopera, tvrde da ne mogu da ga povežu s onim što je učinio.

Otac je dvojice sada već odraslih sinova, koji su blizu tridesetih godina, a od supruge, s kojom je živeo u kući koju je počeo da ua njega gradi otac u gradskom kvartu Vidici, rastao se pre dosta godina.

Od tada se više zadržavao u Donjem Polju, u vikendici sa solarnim panelima pored koje je pre dve godine napravio i bazen, a oglašavao ju je, kažu njegovi prijatelji i poznanici, i na Bookingu za najam turistima kao Villu Solitude, kao objekt koji nudi spoljni bazen, besplatan WIFI i opremu za roštilj. To mu je, kažu, otkako je zapao u finansijske probleme, bio i dodatan izvor prihoda, piše Šibenski.hr.

Počeo je da radi kao kondukter u Autotransportu, a nakon toga se od 1984. godine zaposlio kao električar u TLM-u. Devedesetih je, kao i većina, odlučio da otvori nešto svoje, prodavnicu i pekaru u svojoj kući na Vidicima i odatle je sve krenulo - i Matkol i poslovni uzlet.

- On nama u društvu nikad nije pričao o svojim poslovnim problemima, pogotovo ne o detaljima. A dok mu je išlo, dok je imao, davao je svima. Bio je predsednik Odbojkaškog kluba Šibenik, kojem je bio mecena, pa je bio i u školskom odboru Osnovne škole Vidici, i tu je pomagao kad je trebalo platiti autobus, izlete, užine, napraviti sendviče, poslati nekom hleb, kolače, kome god je trebalo, posebno za decu, mlade, to nikad nije bio problem, to se rešavalo na dnevnoj bazi, te sitne donacije i sponzorstva u naturi su se rešavale odmah, preko telefona. Znao je i sam da sedne u auto, kombi i doveze ih gde treba. Pomagao je i Crkvi, bio je dobar prijatelj i sa sveštenicima...- pričaju za Šibenski.hr njegovi prijatelji.

Kažu da je bio vrlo društven, uvek se u Donjem Polju kod njega nešto jelo, voleo je da pojede i popije s prijateljima, a imao ih je mnogo - i među bajkerima (vozio je i motor) i među lovcima. Imao je i brod pa je ponekad plovio s prijateljima. To se malo proredilo poslednjih godina otkako mu je firma upala u probleme, a potom i u stečaj, povukao se malo i on u sebe, ali kažu da je baš poslednjih nekoliko meseci malo živnuo.

- Kao da se pomirio s tim da će mu od svega ostati samo neke peći i mašine kojima će, kako je govorio, u kući gde je i počeo ponovno otvoriti neku malu pekaricu, nešto opet šuškati... I onda se dogodilo ovo. Šok i neverica - kazao je jedan od njegovih poznanika.

Izveštaj policije

Policijska uprava Šibensko-kninska objavila je saopštenje o jučerašnjem krvoproliću na šibenskom području u kojem je stradalo više ljudi. Da podsetmo, kako se sumnja, Branko Koloper (57) ubio je četvoro ljudi na različitim lokacijama, a on sam je pronađen mrtav, prenosi "Večernji list".

- Policijska uprava šibensko-kninska primila je u 12.56 sati dojavu da je u Vodicama, u vozilu pored puta pronađen mrtav muškarac. Obavljenim radnjama uviđaja utvrđeno je da se radi o Tediju Slamiću (47) koji je pronađen u automobilu s više prostrelnih rana na telu - navodi se u saopštenju.

- U 13.23 sati policija je od Hitne medicinske pomoći primila dojavu o pronalasku tri mrtve osobe, dva muškarca i žene, u jednom objektu na Južnoj magistrali. Obavljenim radnjama uviđaja utvrđeno je da se radi o Toniju Šparadi (42), Mariu Daneku (62) i Radojki Danek (61), a za koje je utvrđeno da su umrli nasilnom smrću i da na telu imaju prostrelne rane - navodi policija.

- Tokom obavljanja uviđaja na oba mesta pronalaska mrtvih tela, kojima je rukovodio zamenik Županijskog državnog tužioca iz Šibenika, u 18.22 sati dobili smo dojavu da je na području Vodica pronađeno lično vozilo za kojim je raspisana potraga kao i mrtvo telo osobe osumnjičene za počinjenje kaznenih dela, Branku Koloperu (57). ​Mrtva tela svih osoba su prevezena na Odeljenje patologije Opšte bolnice u Šibeniku radi obavljanja obdukcije i utvrđivanja uzroka smrti, a korištena vozila su prebačena u krug Policijske uprave gde će se tokom dana obavljati uviđaj - navodi policija.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.