RACIJA U KAFIĆU U CENTRU ZAGREBA: Uprkos zabrani lokal je radio, zatečeno više od 30 ljudi! (VIDEO)
Foto: Printscreen youtube, Kanal Mup HR

RACIJA

RACIJA U KAFIĆU U CENTRU ZAGREBA: Uprkos zabrani lokal je radio, zatečeno više od 30 ljudi! (VIDEO)

Racija u zatvorenom ugostiteljskom objektu u području centra grada, a koji je radio uprkos zabrani

Objavljeno:

Policijski službenici Policijske uprave u Zagrebu u saradnji s Državnim inspektoratom i Direktorkom civilne zaštite MUP-a, sproveli su raciju u zatvorenom ugostiteljskom objektu u području centra grada, a koji je radio uprkos zabrani.

- Za 33 osobe je utvrđeno da nisu nosili zaštitne maske, zbog čega su im policijski službenici izdali tri obaveštenja o počinjenom prekršaju te je naplaćeno 30 novčanih kazni. Nadalje, za jednu od zatečenih osoba, odnosno za 24-godišnjaka je utvrđeno da je za njim raspisana potraga, a kod njega je pronađen plinski pištolj - navodi se u saopštenju.

Zbog obavljanja ugostiteljske djelatnosti suprotno odlukama centra Civilne zaštite, službenici su utvrdili su prekršaj iz članka Zakona o ugostiteljskoj delatnosti te je izdato usmeno rešenje o zabrani rada, a objekt je zatvoren na minimalno 30 dana. Protiv pravne i odgovorne osobe biće pokrenut prekršajni postupak.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, 45-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta priveden je u službene prostorije Policijske uprave Zagreb na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo ''Širenje i prenošenje zarazne bolesti'' iz članka 180. stav 1. Kaznenog zakona te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti sproveden u pritvorski nadzor


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.