Vrištao je, plakao, nastao je pravi pakao! Bebi šaht ispekao ruke, drama u Hrvatskoj! (FOTO)
Foto: Facebook / Ivana Muhek

drama u hrvatskoj

Vrištao je, plakao, nastao je pravi pakao! Bebi šaht ispekao ruke, drama u Hrvatskoj! (FOTO)

Petnaestomesečna beba opekla se na vreli šaht dok se igrao u parku
Objavljeno: 20:53h

"Vadila sam igračke iz automobila, a Vid je bio na metar od mene kada je počeo da vrišti i plače. Pokazivao mi je ručice, ali nisam znala što se dogodilo. Prvo sam pomislila da se ogrebao. Krenula sam da mu mažem ručice koje su bile crvene. Sela sam na taj isti šaht i osetila vrelinu. Onda sam shvatila što se dogodilo", rekla je Ivana Muhek, majka 15-mesečnog dečaka Vida koji se u sredu opekao na vreli šaht u blizini dečjeg igrališta na Trgu Francuske Republike.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Maleni Vid od šoka i plača skoro je ostao bez vazduha, a majka ga je u roku od 10 minuta odvela u bolnicu. Tamo su lekari dečaku konstatovali opekotine I. i II. stepena.

Sledećih nekoliko dana mališan nije mogao da spava od bolova, često je imao mučnine, na rukama ima plikove zbog čega mora da nosi zavoje, a ni lekari ni roditelji ne znaju još sa sigurnošću hoće li mu ostati ožiljici na dlanovima.

" Sutradan smo otišli do parka i izmerili temperaturu šahta koja je iznosila neverovatnih 75,4 stupnjeva. Dva okolna šahta i cev iz koje izvire para nisu bili vrući, već samo taj jedan. nema nikakvog znaka upozorenja, bilo šta što bi upozoravalo na opasnost, ne bih prilazila ni blizu s detetom", rekla je Ivana.

foto: Printscreen / Facebook / Ivana Muhek

Mališan već duže vreme hoda, kaže Ivana, a kada su tog kobnog dana došli u park, pustila ga je da bude ispred nje jer su bili na dečijem igralištu.

"Kada je video šaht verojatno je hteo da sedne na njega pa se zato prvo rukama uhvatio za taj vreli metalni poklopac", rekla je Ivana.

Dodaje da je saznala da ovo nije prvi incident koji se dogodio sa spornim šahtom. Nedavno se jedan pas opekao na taj šaht.

foto: Printscreen / Facebook / Ivana Muhek

"Policiji smo prijavili celi slučaj, a HEP Toplinarstvu, pod čijom je nadležnošću sporni šaht ćemo da tužimo. Ne želimo da ovo prođe nekažnjeno kako se ovako nešto ne bi ponovilo", rekla je Muhek.

Neki roditelji su već ranije pokrenuli peticiju itražili da se park ogradi i popravi razdvodna kutija, koja je već duže vreme otvorena. U HEP Toplinarstvu kažu da traže način da se trajno onemogući prilazak ovim opasnim šahtovima.

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.