DRAMA U HRVATSKOJ JOŠ TRAJE, OGLASIO SE KABINET ZORANA MILANOVIĆA: Ovo su rekli o celom slučaju
Milanović, Foto: Printscreen/jutjub

otkazao učešće u programu

DRAMA U HRVATSKOJ JOŠ TRAJE, OGLASIO SE KABINET ZORANA MILANOVIĆA: Ovo su rekli o celom slučaju

Hrvatski predsednik je to isto uradio i u maju prošle godine u Okučanima, kada je zbog ustaških simbola napustio obeležavanje godišnjice vojno-policijske akcije Bljesak

Objavljeno:

Kabinet hrvatskog predsednika potvrdio je da je Zoran Milanović napustio obeležavanje godišnjice vojno-policijske akcije Maslenica u Zadru zbog ustaških simbola.

Prethodno je Milanović u telefonskom razgovoru premijera Andreja Plenkovića, kako se navodi, upozorio da je neprihvatljivo da, prema zvaničnom protokolu obeležavanju te godišnjice prisustvuju osobe sa ustaškim obeležjima, saopšteno je iz njegovog kabineta.

U saopštenju se navodi da je Milanović došao jutros u Zadar, a nakon što je uočeno da se među učesnicima obeležavanja godisnjice nalaze i osobe sa ustaškim obeležjima i pozdravom "Za dom spremni", pozvao je premijera Plenkovića i odlučio da se vrati u Zagreb.

"Budući da je nakon toga utvrđeno da i prema službenom protokolu obeležvanja učestvuju osobe koje na sebi imaju ustaška obeležja i pozdrav, predsednik Republike otkazao je učešće u programu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da su se, po naređenju Milanovića kao vrhovnog komandanta, nakon prvog dela svečanosti iz programa obeležavanja povukli načelnik Glavnog štaba OSRH admiral Robert Hranj i svi vojni komandanti.

Hrvatski predsednik je to isto uradio i u maju prošle godine u Okučanima, kada je zbog ustaških simbola napustio obeležavanje godišnjice vojno-policijske akcije Bljesak.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.