KOLINDA ČESTITALA BAJDENU: Poželela mu je OVO
Kolinda Grabar-Kitarović, Foto: EPA/Valda Kalnina

ČESTITKE

KOLINDA ČESTITALA BAJDENU: Poželela mu je OVO

Tramp nije ni poznavao naše područje, Amerika mu je bila na prvom mestu

Objavljeno:

Bivša predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović komentarisala je inauguraciju novog američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Kolinda Grabar-Kitarović je čestitala Bajdenu i navela da će se od Hrvatske sada očekivati mnogo više.

- Poželela sam sve najbolje, posebno ujedinjenje - rekla je Grabar-Kitarović za Novu TV i dodala:

- Od Hrvatske će se očekivati mnogo više nego ikada do sada, nego u vreme mandata Bila Klintona i Baraka Obame. Bajden će zahtevati od Hrvatske predlog rešenja u poboljšavanju odnosa s Bosnom i Hercegovinom - smatra Grabar-Kitarović.

Što se tiče Bajdenovog odnosa prema BiH, bivša predsednica kaže da on jako dobro poznaje tamošnju situaciju.

- SAD-u je bitno da BiH funkcioniše, nadam se da će postati članica EU i NATO-a. Verovatno će Bajden imati svoje inicijative i poslanike koji će razgovarati sa svim stranama - rekla je Grabar-Kitarović.

Govoreći o bivšem predsedniku SAD-a Donaldu Trampu, Kolinda se prisetila i svog odnosa sa njim navodeći da je Tramp bio korektan te da nikada nije bio neugodan prema njoj ni Hrvatskoj, ali da smatra da je sada već bivši predsednik SAD-a bio nezainteresovan za BiH.

- Bajden je drugačija osoba, puno je topliji, otvoreniji i uključiviji. On zaista sluša šta mu govorite. Uvek će se staviti u cipele drugih ljudi - kazala je Grabar Kitarović.

Ona smatra da je Bajden više zainteresovan za spoljnu politiku i rekla da od Bajdenovog mandata očekuje veći interes za jugoistočnu Evropu i evroatlantski put.

- Tramp nije ni poznavao naše područje, Amerika mu je bila na prvom mestu - rekla je bivša predsednica Hrvatske koja je tokom svog mandata podržavala Donalda Trampa.

Inače, Džo Bajden i Kamala Heris ranije danas su položili zakletvu i time zvanično stupili na dužnost predsednika i potpredsednice SAD-a.

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.