SILOVANA SAM, ĆUTALA SAM 15 GODINA! Glumica Dora Lipovčan šokirala region ispovešću
Ilustracija, Foto: Youtube/Help Gunja

i ona je progovorila!

SILOVANA SAM, ĆUTALA SAM 15 GODINA! Glumica Dora Lipovčan šokirala region ispovešću

Fejsbuk stranica 'Nisam tražila' puna je anonimnih svedočanstava glumica iz regiona koje su progovorile o seksualnom zlostavljanju, a o svemu su progovorile i poznate Hrvatice.

Objavljeno:

Poljuljana objavama svojih koleginica iz celog regiona, koje su počele progovarati o seksualnom zlostavljanju i silovanjima u glumačkoj profesiji, javila se i glumica Dora Lipovčan (43).

"Silovana sam puno pre nego što sam ušla u svoju profesiju iako sam se njome počela baviti u detinjstvu pa je stoga ne mogu kriviti za to što mi se tada dogodilo.... ali utoliko više razumem danas svoje koleginice širom regije koje izlaze s takvim pričama vezanim za svoj profesionalni život i školovanje. U poslu sam verovatno imala sreće da nikad nisam postala meta predatora možda i zato što sam to iskustvo nosila kao krvareći ožiljak od pre i što sam dotad već razvila odbrambene mehanizme koji bi svakog s takvim namerama jasno na prvi pogled uverili da će se loše provesti ako ikad stavi ruku na mene... jer verujem da bi taj koji bi me probao još jednom neželjeno dotaknuti u ovom životu završio iščupanog grkljana zubima... toliko besa nosim u sebi od detinjstva... nadam se da će svi sad izaći s imenima da bi se predatori maknuli s naših ulica, škola i akademija... ja sam ćutala punih 15 godina pre nego što sam otišla u policiju... i ne, nisu ga zatvorili, bilo je prekasno i nije bilo dovoljno dokaza za sud... ali sam bar progovorila... od tad mi duša malo manje krvari" napisala je glumica Lipovčan na Fejsbuku.

Fejsbuk stranica 'Nisam tražila' puna je anonimnih svedočanstava glumica iz regiona koje su progovorile o seksualnom zlostavljanju, a o svemu su progovorile i poznate Hrvatice.

silovana sam puno prije nego što sam ušla u svoju profesiju iako sam se njome počela baviti u djetinjstvu pa je stoga ne...

Posted by Dora Lipovčan on Уторак, 19. јануар 2021.

Sve je podstakao istup Milene Radulović (25) od pre nekoliko dana.

"Šest godina bila sam u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina i to se nije dogodilo jednom, ponavljalo se" rekla je Milena za srpske medije.

Osim nje, za seksualno uznemiravanje i silovanje prijavilo ga je i još nekoliko devojaka, od kojih su neke i maloletne. Miroslava Miku Aleksića (68) pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu optužili su zbog postojanja osnovane sumnje kako je izvršio krivična dela silovanja i nedozvoljene polne radnje.

Tereti se da je od 2008. godine pa sve do danas počinio osam kaznenih dela silovanja i sedam kaznenih dela nedozvoljene polne radnje na štetu šest oštećenih od kojih je jedna osoba maloletna.

On je rekao kako su optužbe za silovanje i seksualno uznemiravanje netačne te dodao kako ne zna zašto su devojke to rekle.

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.