Kolinda o hrvatskom špijunu: Nemam saznanja da je uhapšeni povezan sa službama
Foto: Nebojša Mandić

zbunjena

Kolinda o hrvatskom špijunu: Nemam saznanja da je uhapšeni povezan sa službama

- Nemamo nikakvih saznanja da je osoba koja je uhapšena povezana s bilo kojom od hrvatskih službi. Mogu samo reći da je ovo vrlo neobično ponašanje Srbije - rekla je predsednica Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović
Objavljeno:

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović kaže da nema saznanja da je osoba, koja je uhapšena u Srbiji, bila povezana sa nekom od hrvatskih službi. Ocenila je da je ponašanje Srbije neobično, kao i objavljivanje vesti u medijima.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Nemamo nikakvih saznanja da je osoba koja je uhapšena povezana s bilo kojom od hrvatskih službi. Mogu samo reći da je ovo vrlo neobično ponašanje Srbije. Treba zaista spustiti tenzije, jer ukoliko bi bila reč o nekome ko je povezan s našim obaveštajnim sistemom, onda se to iskomunicira pre svega preko diplomatskih i relevantnih službi, a ovo objavljivanje mi je u najbolju ruku vrlo neobično - izjavila je Kitarović.

Major u penziji: Ovo je hrvatski špijun koji je uhapšen u Beogradu!

foto: Printskrin / bia.gov.rs

- Nadam se da ćemo nakon završetka naše kampanje i parlamentarnih izbora u Hrvatskoj sesti za sto i malo raspraviti o tim aspektima; jer zaista moramo živeti jedni uz druge i na kraju podvući crtu i rešiti pitanja koja su ostala iz Domovinskog rata i agresije na Hrvatsku, dakle i pitanja nestalih i pitanja optužnica, da ljudi mogu mirno živeti i da nastojimo graditi budućnost - naglasila je.

Hrvatski mediji u zbunu posle hapšenja špijuna: Radio je za nas! Ne, nije radio za nas!

Osumnjičeni za špijunažu kojeg su u petak uhapsili operativci BIA dvojni je državljanin Srbije i Hrvatske, piše beogradska štampa i u svojim prvim izdanjima od subote identifikuje ga kao 57-godišnjeg Čedu Čolovića iz Drniša koga su vrbovale hrvatske tajne službe kao učesnika rata 90-ih.

Večernji list piše da je on uhapšen dok je bežao u Hrvatsku.

(Espreso.co.rs/ Hina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.