HRVAT NOVAC ZA LEČENJE SUPRUGE POTROŠIO NA KOCKANJE: Bizaran slučaj prevare šokirao Balkan
Završio u pritvoru, Foto: Dado Đilas

STRAŠNO

HRVAT NOVAC ZA LEČENJE SUPRUGE POTROŠIO NA KOCKANJE: Bizaran slučaj prevare šokirao Balkan

Tužilaštvo ga sumnjiči da je od 22. novembra 2019. do 19. juna 2020. postupao s namerom pribavljanja nepripadajuće imovinske koristi

Objavljeno:

Dino Ljutić (37) pre dve godine digao je Hrvatsku na noge prikupljajući novac za svoju suprugu Ana-Mari kojoj je dijagnostikovan rak s metastazama po celom telu.

Nažalost, potezi požrtvovnosti da olakša život majci svoje dvoje dece, završili su na stubu srama, tačnije Dino Ljutić završio je s druge strane zakona jer je donirani novac trošio na vlastite poroke odnosno kockanje. Nenamensko raspolaganje sredstvima upalo je u oko policiji kada se zapazilo da novac s Ljutićevog računa odlazi, između ostalog, i na onlajn kladionice pa je 29. decembra 2020. Ljutić završio u pritvoru.

Opštinski tužilac u Zagrebu gde je Ljutić ispitan doneo je rešenje o sprovođenju istrače jer se sumnjiči za prevaru i pranje novca.

Tužilaštvo ga sumnjiči da je od 22. novembra 2019. do 19. juna 2020. postupao s namerom pribavljanja nepripadajuće imovinske koristi.

- Okrivljeni je putem medija uputio javni apel za novčanom pomoći u svrhu lečenja bolesne supruge dovodeći u zabludu potencijalne donatore da će novac koristiti u svrhu lečenja bolesne supruge. Novac koji su uplatile fizičke i pravne osobe u iznosu većem od 3,1 miliona kuna (oko 410.000 evra) koristio je, osnovano se sumnja, za svoje vlastite potrebe i uplaćujući ga na svoje privatne račune. A kako bi prikrio poreklo novca trošio ga je i u igrama na sreću - otkrivaju iz tužilaštva na čiji je predlog sudija istrage Županijskog suda u Zagrebu Ljutiću odredio jednomesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja dela.

(Espreso.co.rs/Jutarnji List)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.