MLADA KRISTINA JE IZGUBILA ŽIVOT BRANEĆI SE OD SILOVATELJA: Krvnik ju je ubio FRANCUSKIM KLJUČEM
Hrvatska policija, Foto: Print Screen Youtube

strašno

MLADA KRISTINA JE IZGUBILA ŽIVOT BRANEĆI SE OD SILOVATELJA: Krvnik ju je ubio FRANCUSKIM KLJUČEM

Nikad nije prešla tih desetak kilometara, jednostavno je nestala

Objavljeno:

Na današnji dan, 2008. godine, dogodio se stravičan zločin u Hrvatskoj. U pitanju je okrutno ubistvo mlade Kristine Šušnjare zbog kojeg je Luka Pezelj dobio 31 godinu zatvora.

Te večeri 5. januara 2008. godine Kristina Šušnjara, 21-godišnja studentikinja Ekonomskog fakulteta u Splitu, mirna devojka koju su svi poznanici hvalili, poslednji put je viđena živa na Triljskom mostu. 'Stopirala' je prevoz prema Sinju, gde je trebalo da se nađe sa nekoliko prijateljica na piću.

Nikad nije prešla tih desetak kilometara, jednostavno je nestala – iako su roditelji ubrzo alarmirali policiju pa je pokrenuta opsežna potraga, idućih dana se ništa konkretno nije saznalo.

Pronađeno je bačeno telo

Pronađeni su očevici koji su tvrdili kako je ušla u zeleni automobil sa sportskim 'felnama', ali to su bile otprilike sve informacije kojima su istražitelji i rodbina raspolagali. Veliko je pitanje kako bi se ovaj grozomorni slučaj razvijao da se, manje od sedam dana nakon nestanka, nije umešala sudbina. Kao da neko na višem položaju nije želio da ova tragična priča ostane nerazjašnjena...

Sredinom januara zabačenim područjem oko mesta Donji Dolac šetao je meštanin sa svojim psom, koji ga je u jednom trenutku upozorio lavežom na strašni pronalazak – prema rečima svedoka, telo odbačeno u jednoj škrapi na prvu mu je izgledalo kao lutka! Ipak, ubrzo se čovek uverio da je u pitanju naga devojka pa je otrčao do kamenoloma kako bi alarmirao radnike i pozvao policiju: stvari su se od tog trenutka odvijale munjevito.

Ubica je rekao da je Kristina poginula slučajno!

Otisci prstiju su pokazali da je u pitanju Kristina Šušnjara, jer je lice nesretne devojke bilo neprepoznatljivo od povreda! Odmah je bilo jasno da je u pitanju ubistvo, a istražitelji su ponovno krenuli da tragaju kroz dato područje, ispitujući svaki potencijalni trag pa tako i onu prvu informaciju o zelenom automobilu.

Čini se kako je Luki Pezelju, tada 26-godišnjaku, koji je bio vlasnik takvog vozila, postalo jasno da će policija vrlo brzo doći po njega, a izgleda i da je bio suočen s pritiskom porodice – svima je bilo sumnjivo što je automobil dva puta temeljno oprao posljednjih dana.

Tako se predao istražiteljima, priznavši ubistvo. No, učinio je to značajno umanjujući svoju ulogu. Tvrdio je naime tokom ispitivanja i rekonstrukcije celog događaja da je Kristina poginula – slučajno.

Ukrcao je na Triljskom mostu, međutim nije je vozio u smeru Sinja već prema svojoj kući, koja se nalazila tek kilometar-dva od mesta gde je kasnije pronađeno telo. Kazao je devojci da mora otići po novac pa će i on do Sinja, no to se nije svidelo Kristini, iako je poznavala Pezelja iz viđenja. Zatražila je da joj stane i pusti je iz vozila, pričao je istražiteljima ubica. To je i napravio, no devojka je pri izlasku nezgodno pala na prag od automobila, udarivši glavom.

Pokušao je da prikrije zločin

Ostala je nepomična, a njega je uhvatila panika pa je, kad je shvatio da je mrtva, delimično skinuo odeću i zatim se putem rešio tela, a odeću spalio...

Barem je tako tvrdio inspektorima na početku istrage slučaja. Kasnije je prestao da govori, jer su forenzički dokazi 'ispričali' sasvim drugu priču. Zapravo je stao na usamljeni predeo Donjeg Doca pokušavajući da siluje devojku, a kada to nije uspeo jer se Kristina žestoko branila, dohvatio je 'francuski' ključ i izudarao je po glavi i telu.

Od siline udaraca devojka je preminula u automobilu. Luka Pezelj je kasnije pokušao sve kako bi prikrio zločin. Uzalud. Osuđen je pravomoćno na 31 godinu zatvora (čime je potvrđena prvostepena presuda, iako su se na nju žalili odbrana i tužilaštvo) zbog teškog ubistva počinjenog na naročito okrutan i krajnje podmukao način i pokušaja silovanja.

Kaznu služi u Lepoglavi, a za koju godinu će imati pravo prvi put zatražiti privremeni otpust.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.