2 DANA JEZIVOG RAZARANJA: Objavljen SNIMAK svih zemljotresa koji su pogodili Petrinju, UŽAS (VIDEO)
U opisu videa stoji kako se 28. decembra 2020. u 6 sati i 28 minuta dogodio jak zemljotres magnitude 5.0 sa epicentrom kod Petrinje, Foto: Printscreen/Youtube

UŽAS

2 DANA JEZIVOG RAZARANJA: Objavljen SNIMAK svih zemljotresa koji su pogodili Petrinju, UŽAS (VIDEO)

Isti dan, usledilo je još nekoliko jačih zemljotresa, a naredni dan 29. decembra 2020. u 12 sati i 19 minuta područje oko Petrinje pogodio je razoran zemljotres

Objavljeno:

Seizmološka služba Republike Hrvatske odseka Geofizike sa zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta objavila je video koji prikazuje sve zemljotrese koji su se dogodili oko Petrinje prošlog ponedeljka i utorka.

U opisu videa stoji kako se 28. decembra 2020. u 6 sati i 28 minuta dogodio jak zemljotres magnitude 5.0 sa epicentrom kod Petrinje.

Isti dan, usledilo je još nekoliko jačih zemljotresa, a naredni dan 29. decembra 2020. u 12 sati i 19 minuta područje oko Petrinje pogodio je razoran zemljotres magnitude 6.2 nakon kog su usledili brojni naknadni zemljotresi.

Video prikazuje epicentre svih analiziranih zemljotresa koji su se dogodili 28. i 29. decembra 2020. godine. Kružići su proporcionalni magnitudi potresa, a vreme je prikazano u UTC vremenu (engl. Coordinated Universal Time), koje je za jedan sat manje od onog u Hrvatskoj, objavila je Seizmološka služba.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.