JUČE SE SRUŠIO KROV, A DANAS JE SVE SRAVNJENO SA ZEMLJOM! Tužna priča Ankice iz Petrinje
Zemljotres joj je sve uništio, Foto: AP

posledice zemljotresa

JUČE SE SRUŠIO KROV, A DANAS JE SVE SRAVNJENO SA ZEMLJOM! Tužna priča Ankice iz Petrinje

Krov i ostatak dimnjaka u potpunosti se urušio

Objavljeno:

Nakon zemljotresa koji se dogodio u ponedeljak u Petrinji kuća u kojoj je stanovala Ankica Lončarević (73) ostala je bez dimnjaka i dela krova. Dan kasnije, nakon potresa jačine 6,2 stepena po Rihteru, cela kuća se gotovo sravnila sa zemljom.

- Sreća da sam sinoć odlučila da prespavam kod prijateljice. Da nisam, mislim da bih umrla, kuće nema, skoro da ne postoji - priča ona u suzama za 24sata.hr.

Krov i ostatak dimnjaka u potpunosti se urušio. Propao je plafon i blokirao ulaz u potpunosti. Ankica je tako ostala bez svih stvari.

- Sinoć sam spakovala jednu torbu i rekla da ću sledeći dan da dođem po nju, ostavila sam je na stepeništu. Sad sam ostala bez svega, ne mogu do nje, ne mogu ni do čega. Ostala sam samo s jednom kesom koju sam ponela kod prijateljice - kaže ona.

Razorni zemljotres pogodio Hrvatsku: Skoro sve kuće srušene u epicentru, ljudi zatrpani u vozilima

Ali i danas je preživela šok jer se u kući u kojoj je bila za vreme potresa urušio plafon.

- Nas dve smo bile unutra i samo smo osetile jako podrhtavanje i glasan zvuk lomljenja. I onda je sve odjednom samo palo. Dozivale smo jedna drugu da proverimo jesmo li žive. Srećom pa nije pao na nas jer smo stale ispod štoka, sačuvao nas je samo dragi Bog - kaže.

Jedna od ćerki odmah je otišla po nju.

- Taman mi je došla ćerka, sada gledamo ako ikako budemo mogli do dela stvari, iako sumnjam, niko se ne usudi unutra. A onda, kod nje, nadam se da ću tamo biti sigurna. Iako mislim da neću uopšte spavati- zaključila je.

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.