UŽAS U PETRINJI: Srušene mnoge zgrade i kuće, izvlače ljude ispod ruševine, Plenković krenuo iz Zagreba
Zemljotres, Foto: USGS

drama u petrinji

UŽAS U PETRINJI: Srušene mnoge zgrade i kuće, izvlače ljude ispod ruševine, Plenković krenuo iz Zagreba

Hrvatska vojska krenula je prema Petrinji, stiže najmanje 300 vojnika

Objavljeno: 13:08h

Razoran zemljotres pogodio je Petrinju u Hrvatskoj, bio je jačine 6.4 stepena po Rihteru, a prema prvim informacijama materijalna šteta je velika, ima i poginulih.

12:59 - Hrvatska vojska krenula je prema Petrinji, stiže najmanje 300 vojnika.

I premijer Andrej Plenković najavio je da ide u Petrinju.

12:58 - Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović u prvoj izjavi nakon još jednog snažnog potresa magnitude oko 6,3 stupnjeva, koji je oko 12, 20 pogodio Petrinju, rekao je kako je pola grada srušeno i zatražio da se u Petrinju hitno pošalje pomoć.

"Izvlačimo ljude iz auta, ne znamo jer imamo mrtvih i ranjenih, čuo sam i da je vrtić srušio no srećom u vrtiću nije bio dece, dok su se ih drugoga deca uspela spasiti", izjavio je Dumbović.

"Opšta je panika, ljudi traže svoje" , dodao je i pozvao sve koji mogu da dođu u pomoć Petrinji, posebice profesionalne vatrogasce i vojsku.

U izjavi uživo za N1 gradonačelnik Dumbović rekao je da se telefonom čuo s premijerom Andrejom Plenkovićem koji je potvrdio da odmah kreće za Petrinju.

U 12.20 središnja Hrvatska se ponovno trese! Zagreb je 'drmalo' dobrih 20-ak sekundi, a epicentar je ponovno na Baniji.

EMSC je objavio da je epicentar bio kod Petrinje, a magnituda je bila čak 6,2, javlja Seizmološka služba Republike Hrvatske.

Prve scene iz Petrinje su uistinu dramatične, puno je ruševina. Prema neslužbenim informacijama, u Petrinji je poginulo jedno dete. Navodno je na dete pala šuta, a majka pokraj njega neutešno plače.

Navodno su se urušili i bolnica i vrtić u Petrinji.

Vatrogasne sirene odjekuju i u Zagrebu, stanovnici metropole javljaju da se sve treslo, dolaze dojave i o velikoj šteti, a nestalo je i struje.

- U trenutku potresa bili smo na početku Petrinjske, posljedice nisu takve kako kod prvog potresa, barem koliko se može vidjeti sa ulice... Otpadale su cigle sa nekih skela, a u Zrinjevcu su se skupili građani.

Stanovnici diljem Hrvatske javljaju da su osetili potres, a čak i građani Beograda i Sarajeva javljaju da su se tamo tresle zgrade.

(Espreso.co.rs/jutarnji hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.