ZAPALILI ČOVEKA U PARKU U ZAGREBU SAMO ZATO ŠTO JE GEJ?! Izgorelo mi je lice, IZGLEDAM KAO NAKAZA!
Hrvatska policija, Foto: Profimedia

jezivo

ZAPALILI ČOVEKA U PARKU U ZAGREBU SAMO ZATO ŠTO JE GEJ?! Izgorelo mi je lice, IZGLEDAM KAO NAKAZA!

Rukama je pokušavao skinuti plamteću jaknu, koju je nekako uspeo provući preko glave.

Objavljeno:

Subotnju šetnju Maksimirskim perivojem nadomak stepenica gde se nalazi Sokolska mogila pamtiće dok živi 50-godišnji radnik jedne zagrebačke gradske firme jer su ga dvojica napadača, ni s čim izazvana, zapalila!

Naime, dvojica nepoznatih maskiranih muškaraca su ga, kako je ispričao policiji, prvo pitala za upaljač, a kad im je rekao da nema, pokušali su od njega da saznaju šta radi u parku. Nakon što im je od straha rekao da čeka prijatelja iako se zapravo išao samo prošetati, ubrzo ga je dočekalo iznenađenje - napad najverovatnije molotovljevim koktelom, a plamen je vrlo brzo zahvatio njegovu jaknu.

Zahvaljujući prisebnosti i pomoći prolaznika koji su začuli očajne vapaje u pomoć, 50-godišnjak je spašen te hospitalizovan sa opekotinama II. stepena u Klinici za traumatologiju u Zagrebu. I dok iz PU zagrebačke kažu da i dalje intenzivno rade na rasvetljavanju slučaja, porazgovarali smo s povređenim muškarcem koji nije niti slutio da će praznike provesti u bolničkoj postelji nakon što se, napominje nam, "očito našao u pogrešno vreme na pogrešnom mestu".

Muškarci na klupi

- U subotu uveče sam se otišao prošetati maksimirskom šumom jer u nedelju nisam radio. Živim blizu i često tamo odem uhvatiti zraka jer situacija s koronom nije bajna. Ušao sam na šetnicu i hodao prema kipu sokola. Prošao sam kraj jedne klupice na kojoj su bila dva muškarca. Jedan me upitao: 'Imaš upaljač? Šta radiš? Koga čekaš? Kuda ti se žuri?' U strahu sam rekao da upaljač nemam i izmislio da čekam prijatelja koji još uvek nije došao te sam produžio dalje. Kad sam se vraćao nazad po šetnici, dečki su ustali s klupice i kao fol se počeli razilaziti.

Nakon par koraka počeo sam goreti. Nešto me pogodilo u prsa, valjda molotovljev koktel. Vatra je bila na meni i počela se širiti - priča za Jutarnji list dramatične trenutke subotnje večeri u maksimirskom parku 50-godišnji muškarac. Rukama je pokušavao skinuti plamteću jaknu, koju je nekako uspeo provući preko glave.

- Počeo sam vikati: Upomoć! Gorim! U daljini su bili prolaznici. Od šoka nisam uspevao skinuti zakopčanu jaknu koja se na meni rastapala 100 na sat. Vatra se proširila sve do vrata po ovratniku, nagoreo mi je desni dio lica, čelo, opečen mi je vrat, leva šaka... Izgledam kao nakaza. Dotrčalo mi je u pomoć dvoje mladih, cura i dečko, koji su čuli da molim da se zove policija. Odvezli su me ubrzo u bolnicu - otkriva još 50-godišnjak, žalostan jer mu policija ne veruje.

- Nisam se ni s kim išao naći, ne koristim chatove i ne upoznajem ljude na društvenim mrežama. Imam stari mobilni bez kamere, tako da sam uveren da je u mom slučaju ipak reč o iživljavanju na fizički slabijim osobama te su sigurno prokužili moju seksualnu orjentaciju.

Naime, imam 49 kilograma. Mršav sam jako, ali žilav. Živimo u 21. veku i žalosno je što se događa. Gay jesam, ali to je moja lična stvar. Prvenstveno sam čovek koji pošteno 28 godina radi svoj posao u zagrebačkoj gradskoj firmi. Ne znam kako ću se ovakav vratiti na posao jer sam ruglo. U sekundi mi se promenio život - zaključuje opečeni 50-godišnjak koji će se još dugo oporavljati od zadobijenih povreda. Do tada se nada da će policija posložiti mozaik subotnje drame i privesti licu pravde počinitelje koje, međutim, neće moći prepoznati jer je bio mrak i imali su medicinske maske na licima.

Policija istražuje

Iz PU zagrebačke u nedjelju su samo kratkim saopštenjem oglasili o "događaju u Maksimiru".

"Jučer, 26. decembra oko 21.40 sati u Maksimiru, Maksimirski perivoj, u parku je 50-godišnjak teško povređen na način da je zadobio opekline te mu je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju, povrede zasad nisu okvalifikovane. U toku je utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja", šturo je saopštila zagrebačka policija.

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.