UMRO ŽELJKO MATIĆ: Ubila ga je KORONA, imao je samo 59 GODINA!
Preminuo Željko Matić, Foto: Printscreen / Google street view

STRAŠNO

UMRO ŽELJKO MATIĆ: Ubila ga je KORONA, imao je samo 59 GODINA!

Hrvatska se rastaje od njega

Objavljeno:

Od korona virusa preminuo je hrvatski novinar Željko Matić (1961).

Novinarstvom se počeo baviti 1984. na Omladinskom radiju (posle Radio 101), gdje je do 2014. bio urednik Unutrašnjopolitičke rubrike, urednik Društvene redakcije, urednik Informativnoga programa, glavni urednik i predsednik Nadzornoga odbora. Pokrenuo je i uređivao emisije Parlament show, Tema dana, Intervju dana, Scarface i dr., koje su postavile standard za radijske informativne emisije.

Devedesetih je sa suradnicima i novinarima od Radija 101 stvorio jedan od najutiecajnijih medija u Hrvatskoj, na kojem se neovisno izveštavalo i govorilo. Od 2014. vodio je i uređivao emisije na televiziji Z1.

“Otišao je i moj dragi prijatelj i kolega Željko Matić. Korona je bila jača. Borio se ali nije se dalo. Faliće jako. Bog je bio široke ruke i dao mu briljantan um. Bio je jedan od najobrazovanijih hrvatskih novinara. Kultni urednik na radiju 101 ali i scenarista Piramide te urednik i voditelj Dogmatice. Željko je bio uspravan i čestit. Počivao u miru”, napisala je na fb-u poznata novinarka i urednica Anita Malenica, sada članica Veća za elektroničke medije.

(Espreso.co.rs/Hd)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.