ZAKLAĆU TE, NEĆEŠ TI OD MENE PRAVITI BUDALU: Uhapšen MANIJAK koji je brutalno pretukao devojku!
Nasilje nad ženama je veliki problem u regionu, Foto: Profimedia

užas U ZADRU

ZAKLAĆU TE, NEĆEŠ TI OD MENE PRAVITI BUDALU: Uhapšen MANIJAK koji je brutalno pretukao devojku!

Napad se odigrao 14. avgusta oko 18 sati u Zadru kada je 42-godišnjak u alkoholisanom stanju došao na večeru kod svoje bivše devojke.

Objavljeno:

Zadranin (42) koji je u avgustu pretukao bivšu devojku, te joj preteći nožem govorio da će biti gori nego 'Daruvarac', nevažeći je na Općinskom sudu u Zadru osuđen na uslovnu kaznu od jedne godine zatvora s probnim rokom od tri godine, piše Zadarski.hr.

Napad se odigrao 14. avgusta oko 18 sati u Zadru kada je 42-godišnjak u alkoholisanom stanju došao na večeru kod svoje bivše devojke. Kada je ona rekla da će večerati drugi put jer je on u alkoholisanom stanju, Zadranin je najpre počeo vređati rečima kurvo, droljo, na što je ona otišla u spavaću sobu, da bi kada se vratila u kuhinju i rekla mu da ode iz stana rekao: "kurvetino smrdljiva, ono što je Daruvarac napravio je šala što ću ja tebi napraviti",

Bivšu devojku je zatim gađao pepeljarom, a kada je otišla u spavaću sobu, krenuo je za njom te je udarao šakom po glavi iznad uha i bubrezima. Kada se pokušala izmaknuti počupao je za kosu i ponovo udario šakom po glavi, nakon čega je otišao u kuhinju, te uzeo nož iz kuhinje, uhvatio je za kosu i stavio joj nož ispod vrata te joj rekao:

"Zaklaću te, nećeš ti od mene praviti budalu, sve ću tvoje poklati!", zatim je otišao u kuhinju, uzeo pivo s kojim je ponovo gađao u glavu. Kako se ona uspela izmaći prislonio joj je nož na trbuh i uputio reči: "Rasparaću ti celu utrobu!".

Kada je u strahu uspela pobjeći ispred zgrade došao je za njom držeći nož, te je zajedno sa stolicom na kojoj je sedela podigao i bacio na pod pri čemu je udarila glavom o zid, da bi kada je video druge osobe pobegao automobilom.

U svojoj odbrani negirao je počinjenje kaznenog dela. Rekao je kako su se on i bivša devojka malo jače posvađali, ali da joj nije pretio, niti je povredio. Rekao je da je tom prilikom imao nož jer je njime pripremao večeru. Što se tiče povreda pojasnio je da je njegova bivša devojka povrede ruku zadobila od masaže, s obzirom da se bavi masažom.

Ona je na sudu rekla kako ju je 42-godišnjak više puta fizički napadao, ali da ga tih puta nije prijavila policiji. Istakla je kako je govorio kako žene treba tući po bubrezima da se ne vide povrede.

Potvrdila je da su na proleće zajedno proveli desetak dana kod njenih roditelja jer ju je on nazvao kad je krenula korona i da on nema ni posla niti šta za jesti. Pomogla mu je, ali ju je tada fizički napadao.

Svedok incidenta je ispričala da je Zadranin i na terasi oštećenoj stavljao nož pod vrat i govorio joj da će je ubiti kao Daruvarac svoju, te da joj je tukao glavom o zid.

"Sud navedenu kaznenopravnu sankciju smatra u celosti primerenom kako osobi optuženog, tako i njegovoj krivici i težini kaznenog dela, te smatra da će se i samom pretnjom kaznom zatvora, a bez izvršenja istoga ostvariti kako opšta svrha kaznenopravnih sankcija tako i svrha uslovne osude. Valja naglasiti da je tužitelj za optuženog zatražio bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva meseca" istakla je u obrazloženju presude sutkinja Ana Zrilić te nastavila:

"Imajući u vidu činjenicu da je optuženi skoro tri meseca proveo u istražnom zatvoru, što mu je uračunato u kaznu, sud drži da je to delovalo na optuženog u tolikoj meri da neće počiniti kazneno delo te da bi izdržavanje kazne predložene od strane tužioca bilo prestrogo ako se sagleda sudska praksa, težina samog kaznenog dela, zakonski opis kaznenog dela, sve okolnosti koje je sud cenio optuženom. Sud drži da će se upravo odmerenom sankcijom ostvariti specijalna prevencija odnosno uticati na optuženog da ne počini kazneno delo te generalna prevencija, odnosno uticati na sve druge osobe da ne čine kaznena dela" zaključila je sutkinja Zrilić, piše Zadarski.hr.

(Espreso.co.rs/jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.