Zbog ovih seks afera zamalo se raspala Titova partija! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

Kad se žene umešaju

Zbog ovih seks afera zamalo se raspala Titova partija! (FOTO) (VIDEO)

Titovim obračunima s dogmatskim kadrovima u Srbiji pomogla je jedna afera u čijem se srcu nalazio ljubavni skandal
Objavljeno: 13:30h

- Zaustavite tog ludaka!, povikao je Tito, a stvar je išla direktno u eter. Najvažnije takve afere u svojoj su knjizi istražili Slavko i Ivo Goldštajn.

Istraživanje Expressa pokazuje da je slučaj zaista bio značajan i radikalan. U dvorani zagrebačkog Studentskog centra Partija je 1952. održavala jedan od svojih najvažnijih kongresa. Četiri godine posle raskida sa Staljinom, država je prelazila na liberalniji smer.

Amerikanci su u tom trenutku slali u SFRJ oružje vredno nekoliko milijardu dolara. Grad Zagreb je Sjedinjenim Američkim Državama poklonio zgradu na Zrinjevcu, Jugoslavija se okretala Zapadu, ali ono što se čulo za govornicom kongresa šokiralo bi i Ameriku Klintonove ere.

foto: Profimedia

Tamo je, naime, general Ljubodrag Đurić, Titov bivši cimer u Belom dvoru, s govornice optužio Petra Stambolića da je - ljubavnik njegove žene. Dvoranom su se prolomili uzvici. Malo je ko među 2.000 delegata mogao da poveruje šta se događa.

Petar Stambolić, jedan od čelnika srpskih komunista, sedio je ukočeno u radnom predsedništvu kongresa. General Đurić uperio je prst u njega. Stvar je prekinuo Tito.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.