MILANOVIĆEVE OPASNE REČI: Bez NASILJA nema promene Dejtonskog sporazuma!
Zoran Milanović komentariše, Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

SITUACIJA U BIH

MILANOVIĆEVE OPASNE REČI: Bez NASILJA nema promene Dejtonskog sporazuma!

Komentisao je, naime, situaciju u BiH i budućnost Dejtonskog sporazuma

Objavljeno:

Predsednik Republike Hrvatske Zoran Milanović gostovao je u večerašnjem HTV-ovom Dnevniku, gdee je govorio o situaciji s korona virusom, vakcinaciji, svom neodlasku na samit u Briselu i drugim temama, uključujući Bosnu i Hercegovinu.

Komentisao je, naime, situaciju u BiH i budućnost Dejtonskog sporazuma.

- Dejton je takav kakav je i ne vidim uopšte načina da ga se promeni bez nasilja. Ne mislim na rat. Mislim na mentalno i svako drugo nasilje koje u BiH, to svako zna, nikad nije prolazilo. I uvek je izazivalo još veće nasilje. Vi ne možete bosanski sastav, bosanskohercegovački okvir promeniti bez volje konstitutivnih naroda - rekao je Milanović.

Dodao je:

- Imate Hrvate - da, Hrvati postoje, kao i Bošnjaci, postoje, ne možemo se praviti da ne postoje - koji su nezadovoljni u toj državi. Je li to neka tajna? Jesam li ja nacionalista ili šovinista ako to kažem? To je sad problem onih koji se sa mnom ne slažu što će to meni jako teško reći, mada će mi to reći, već i govore. Neka se ne zanose da će bilo kakve strateške odluke o ičemu biti donošene bez saglasnosti tri konstitutivna naroda, i to nije nikakav srednji vek, i bez toga nema građanske države. Dakle, još jednom govorim - građanska država je daleki, daleki san, i to je lepa stvar, ali prvo sapun, onda parfem - zaključio je Milanović.

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.