UMRO STOJAN TOKIĆ: Korona ubila biznismena!
Foto: tokic.hr

TUGA

UMRO STOJAN TOKIĆ: Korona ubila biznismena!

Duže od mesec dana borio se u bolnici Dubrava s virusom korona i posledičnim infekcijama, a uprkos svim naporima lekara i inače odličnom zdravlju, nije uspeo da se izbori sa bolešću. Iza sebe je ostavio suprugu Ružu, kao i četvoro dece

Objavljeno:

U 59. godini života preminuo je Stojan Tokić, ugledni preduzetnik i dobrotvor rodom iz Rakitna, koji je s bratom Ilijom stvorio poslovno carstvo u Hrvatskoj s kompanijom Tokić.

Duže od mesec dana borio se u bolnici Dubrava s virusom korona i posledičnim infekcijama, a uprkos svim naporima lekara i inače odličnom zdravlju, nije uspeo da se izbori sa bolešću. Iza sebe je ostavio suprugu Ružu, kao i četvoro dece. Uprkos velikom poslovnom uspehu, ostao je skroman i čovek koji se brinuo za porodicu i zaposlene, uvek nasmejan i spreman popraviti raspoloženje svima oko sebe. Rodio se u Rakitnu kod Posušja 23. 9. 1961. godine. S bratom Ilijom osnovao je pre 30 godina kompaniju Tokić d.o.o. krećući iz prve trgovine od 35 kvadrata do danas najvećeg prodajnog lanca autodelovima u Hrvatskoj, s više od 110 poslovnica u Hrvatskoj i Sloveniji.

U razgovoru za Lider u julu ove godine Stojan i Ilija opisali su strateški razvoj svoje kompanije: od početka do današnjih više od hiljadu zaposlenih. Stojan i njegov brat i partner Ilija pravovremeno su reagovali i na korona krizu, brinući se da “zadrže poslovanje na čvrstim temeljima i ono najvažnije – sačuvaju sva radna mesta i zdravlje svojih zaposlenih”. Takođe su i investirali u ovim kriznim vremenima, a da bi sve super funkcionisalo, osnovali su i krizni tim kompanije koji je na dnevnoj bazi koordinirao ljude, robu, partnere i dobavljače, javlja Večernji.ba. Stojan i Ruža Tokić, kao i njegov stariji brat Ilija i njegova supruga Veronika, na svom su poslovnom putu ostali osetljivi na potrebe drugih te su poznati dobrotvori i u svom rodnom mestu i župi Rakitno, BiH, i u Hrvatskoj.

Godinama stipendiraju nadarene učenike i studente iz porodica s finansijskim poteškoćama, učenike elektrotehničkih škola, decu o kojima se brinu hrvatski misionari u afričkim zemljama, bili su inicijatori prikupljanja potpisa za referendum o braku i donatori Hoda za život.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.