NISAM GOSPODAR OKOLNOSTI: Oglasio se Milorad Pupovac, i to sve da bi rekao OVO!
Milorad Pupovac, Foto: Beta

reagovao

NISAM GOSPODAR OKOLNOSTI: Oglasio se Milorad Pupovac, i to sve da bi rekao OVO!

Dodao je da u Vukovaru niko ne treb da bude "talac komemoracije", niti, istakao je, "ovaj grad i zemlja ne treba da bude talac komemoracije".

Objavljeno:

Predsednik Srpskog nacionalnog vijeća (SNV) i poslanik u hrvatskom parlamentu Milorad Pupovac ponovio je želju da sutra prisustvuje komemoraciji hrvatskim žrtvama u ravnokotarskoj Škabrnji, ali, ako ima onih kojima to smeta, on naravno neće otići, jer, kako je rekao, nije gospodar okolnosti.

Pojašnjavajuci tu švoju davnu želju, Pupovac kaže da je to njegov zavičaj i da bi hteo da oda poštu poginulim Srbima i Hrvatima, pravoslavcima i katolicima.

"Ali, nisam gospodar okolnosti i ne znam da li svi razmeju moju želju kako treba i da li je moja želja dobro došla za sve koji će se tamo okupiti", rekao je Pupovac posle polaganja venaca u Vukovaru.

Ukoliko je, kaže, nekom problem da se pojavi na komemoraciji ljudima iz njegovog zavičaja i ako neko smatra da to ne bi bilo dobro, sigurno je, ističe, da će ispoštovti takav stav i nikoga neće ometati svojim prisustvom.

Upitan da li će u sutrašnjoj Koloni sećanja u Vukovaru biti i predstavnika srpske zajednice iz tog grada, Pupovac je rekao da "odnos Srba i Hrvata u Vukovaru nosi na svojim leđima" i da se nada da će biti stvorene pretpostvke da u danima ovakvih komemoracija ni Vukovar ni Hrvatska ne budu podeljeni.

"Neki ljudi u ovom gradu ne žele da se to dogodii. Ne žele da idu u suret takvoj mogućnosti. Oni napadaju komemoracije srpskim žrtvama i nas koji stvaramo pretpostavke da se to dogoditi optužuju za licemerstvo i igrokaz. Meni nije teško živeti s tim, ali ne znam kako je u njihovim srcama i dušama kad znaju da je to neistina", rekao je Pupovac.

Ti ljudi, dodao je, odbijaju neke koji bi a donesu cvet i stave ga na grob.

Dodao je da u Vukovaru niko ne treb da bude "talac komemoracije", niti, istakao je, "ovaj grad i zemlja ne treba da bude talac komemoracije".

Politike koje to čine, prema Pupovcu, nisu ni pijetetske ni za mir, a ne želi se ni zajednički odnos prema žrtvama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.